Image
Аутор: Natalija

ВРХУНСКИ ВИС АЛАТИ НА СВЕТСКОМ ТРЖИШТУ

Feb-13-2017  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

У Москви је од 24.до 27.јануара одржан 18.Сајам грађевинског материјала –нови материјали за конструкције, нове технологије за објекте - На престижној међународној изложби раме уз раме са највећим светским произвођачима стало предузеће ВИС из Бруса

Основано пре 25 година предузеће ВИС је у свом развоју прошло дуг пут од мале кућне радионице до водећег  произвођача алата за опекарску индустрију у овом делу Европе.

Врхунски производ препознатљив по својим перформансама, које га издвајају од конкуренције, временом је у свету  опекарске индустрије постао  гарант квалитета и име које пословни партнери широм света изговарају са поштовањем.

Предузеће ВИС са својим производним програмом  већ годинама је присутно на престижним сајамским манифестацијама у региону, а од 24. до 27.јануара ове године,већ традиционално , нашло се раме уз раме са највећим светским произвођачима грађевинског материјала на 18.Сајму грађевинског материјала у Москви.

-Константно усавршавање, имплементација нових технологија и праћење новина у индустрији за коју смо везани, као и стручно усавршавање кадрова (инжињера и радника), допринело је да успешно послујемо ових првих 25 година, објашњава Вукашин Дачковић,дипломирани машински инжињер који уз оца Слободана стоји на челу ВИС-а.

Од оснивања сте остали  доследни свом основном производном програму- усницима, алатима за опекарску индустрију.

- Да , наш основни производни програм и даље чине алати за екструдирање глинених блокова(цигли) –усници.Они одређују попречни изглед блокова који се користе у грађевинској индустрији.Битно је да коначни производ има задовољавајућу геометрију, затезну чврстоћу и отпорност на континуални притисак, о чему морамо размишљати при самој конструкцији.

Ваши пословни партнери кажу да се алати ВИС-а  издвајају својим карактеристикама од конкуренције-смањују трошкове а повећавају обим производње.....

-Како би остали у утакмици са нашим конкурентима у свету, морали смо да се издвојимо и ценом и квалитетом производа.Стално усавршавање нам је омогућило да постанемо релевантно име у овој индустрији-сада , и у будућности.

У којој мери се економска криза одражава на пословање ВИС-а?

- Економска криза је имала веома негативан утицај на пословање грађевинског сектора у Србији.Око 80 одсто фирми из цигларске индустрије у нашој земљи престало је са радом.Како би наша фирма опстала са овим бројем запослених, морали смо да тражимо тржеште ван Србије, што се на крају испоставило као правилан потез.

Интересантно је да се на алатима произведеним у ВИС-у заснива опекарска производња не само у бившим југословенским републикама и у овом делу Европе , већ и много шире.Где путују усници из Бруса?

-  Наше алате можете наћи на целом Балкану : Србија,Хрватска, БИХ ,Косово ,Македонија , Бугарска...Имамо  клијенте  у Аустрији , Чешкој ,Мађарској ,Украјини , а задњих година улазимо у тржиште Русије.Неки од наших производа су отишли на север Африке, Либију, Алжир, Еритреју , а од скоро и у Иран. Пар наших алата је отишло чак у Индонезију и Перу..

Присутни сте на највећим сајамским манифестацијама.Вратили сте се из  Москве где сте учествоввали на 18.Сајму грађевинског материјала.Млади сте и предузимљиви.Пратите новине на тржишту.У којој мери успевате то да примените?

-Самим присуством на сајму који је уско специјализован , ви привлачите пажњу  и потенцијалне клијенте.Ми смо мала фирма, која долази из мале земље, и овакве манифестације су најбоља шанса да наше производе покажемо људима из бранше.И сама комуникација се одвија лакше у четири ока.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE