Image
Аутор: Tamara

ДРУШТВО МНРЛ ,,ПЧЕЛИЦЕ'' ОБЕЛЕЖИЛО ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ (видео)

Dec-03-2018  |  Друштво

autosiki

 

     

 

Током целе недеље планиран низ активности Друштва

"Оснаживање особа са инвалидитетом и осигурање инклузивности и једнакости" је слоган под којим се данас обележава Међународни дан особа са инвалидитетом. И друштво МНРЛ ,,Пчелице''  Брус посветило је данашњи дан својим корисницима. Председник Општине, Милутин Јеличић обишао је кориснике и пожелео успешан рад Друштва у будућности. Он је уз срдачне поздраве навео да ће Општина  и даље помагати ову установу.

Секретар Друштва, Тања Миленковић Ђокић истакла је да је година на измаку била веома успешна  с обзиром на то да је захваљујући локалној управи, донаторима и Европрогресу изграђен објекат у коме корисници имају најбоље могуће услове.

,, Наш дневни боравак данас има сталну финансијску подршку и одрживост што значи да смо и ми једнаки и битни у друштву'' навела је Тања Миленковић Ђокић.

Током целе недеље друштво МНРЛ ,, Пчелице'' имаће низ активности којим ће обележити Дан особа са инвалидитетом. Сутра ће у основним школама на терену бити представљена изложба радова корисника а у среду ће дневни боравак посетити предшколци из вртића ,,Пахуљице''. У петак ће корисници представити своје радове у Средњој школи Брус.

Дан посвећен особама са инвалидитетом установљен је 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају да обележавају тај дан с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.

 

Thumbnail 1

 


WEB PREPORUKE