Image
Аутор: Tamara

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА БРУС ПОСТАЈЕ ДЕО АКАДЕМСКЕ МРЕЖЕ СРБИЈЕ

Dec-04-2018  |  Култура

autosiki

 

     

 

АМРЕС је научно – истраживачка рачунарска мрежа намењеа ученицима и студентима

Народна библиотека Брус је у поступку прикључења на Академску мрежу Републике Србије (АМРЕС) која ће омогућити свим корисницима и радницима Библиотеке поуздан и брз интернет као и приступ корисним сервисима. Ова мрежа онемогућује посете сајтовима са проблематичним и недозвољеним садржајем.

,,Поред квалитетне политике набавке библиотечке грађе, Библиотека постаје средиште развоја информационог друштва. Она се са својим расположивим капацитетом и опремом труди да се прилагоди дигиталној технологији и осавремењавању фонда,''  наводи се у годишњем Извештају Библиотеке.

Јавну информационо-комуникациону установу “Академска мрежа Републике Србије - АМРЕС” је основала Влада Републике Србије ради изградње, развоја и управљања образовном и научно-истраживачком рачунарском мрежом. АМРЕС представља један од најзначајнијих ресурса научно-истраживачког и образовног рада и носилац је развоја информатичког друштва.

Подсетимо, Народна библиотека је од 2008. године део централизованог система обраде библиотечког материјала ,,COBISS'' што значи да сви њени фондови након уноса у јединствену базу  постају део каталога Виртуелне библиотеке Србије и као такви доступни су свима за интернет претраживање.

 

Thumbnail 1

 


WEB PREPORUKE