Image
Аутор: Natalija

ЗАВРШЕНА ПРВА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Jan-11-2019  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

У току евакуација тешко болесне старице из Стануловића.

После великих снежних падавина током јучерашњег дана, јутрос је заседао Општински штаб за ванредне ситуације.По јединој тачки дневног реда, извештај о стању на подручју бруске општине и предузетим  превентивним  мерама , поднео је председник Милутин Јеличић ,који је нагласио да је и поред велике количине падавина ситуација под контролом.

У рашчишћавању снега , у помоћ ЈКП ''Расина'' притекао је  Крушевац пут. Сви главни путни правци су проходни за саобраћај. Механизација је на терену. Агрегата  за посипање путева има довољно. Све службе су у стању приправности.Снабдевање електричном енергијом је уредно, аутобуски саобраћај се одија отежано  а скраћена је само линија према Великој Грабовници.

Због снега данас нису радиле школе у Осрецима и Кривој Реци а председник Јеличић је такође рекао да су планински засеоци углавном завејани и да мештани својим бранама чисте те путеве.Како су  по селима   углавном старачка домаћинства ,потреба је већа а  чишћење због недостатка људства, спорије, али верује да ће данас сутра све бити завршено.

Чланови Општинског штаба за ванредне ситуације су једногласно донели одлуку да се за потребе ванредних ситуација купе једне моторне санке  за дубок снег  а  потом је део Штаба кренуо у акцију евакуације једне  тешко болесне старице из  засеока Трешњица у Стануловићима.

Како је пут  до Стануловића завејан, старица ће моторним санкама бити превежена до Боранаца где ће је преузети медицинска екипа бруског Дома здравља.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE