Image
Аутор: Natalija

РЕГИОНАЛНИМ УДРУЖИВАЊЕМ ДО ЗДРАВЕ ВОДЕ

Feb-07-2019  |  Друштво

autosiki

 

     

 

 

У Брусу одржан састанак на коме је било речи о  реализацији пројекта заштите слива језера Ћелије.

После јучерашњег потписивања Меморандума о разумевању,председник Општине Брус Милутин Јеличић данас је у свом кабинету примио представнике Шведске ,затим Републичке дирекције за воде и града Крушевца.На састанку је било речи о почетку реализације пројекта регионалног удруживања општина на заштити воде , конкретно слива језера Ћелије одакле се водом снабдева велики део Расинског округа.Гости из Шведске су изнели своје богато искуство у том погледу и изразили наду да ће оно бити примењиво и на примеру Ћелија. Једно, од два предвиђена постројења за прераду отпадних вода налазиће се у Лепенцу а његовом пуштању у рад претходиће реконструкција целокупне канализационе мреже  у Брусу , чиме ће бити решен и велики еколошки проблем септичких јама и директног изливања канализације у водотокове.

Финансијска вредност пројекта, чуло се на састанку, премашује 5 милиона евра, а учешће Општине Брус у изградњи  постројења своди се на израду пројектне докуметације и грађевинске дозволе.

Осим заштите вода, на састанку је било речи и о природним ресурсима општине Брус за развој не само зимског већ и бањског туризма и прераде обојеног воћа.

 

 

Thumbnail 1

 


WEB PREPORUKE