Image
Аутор: Natalija

ПОТПУКОВНИК ГОРАН ПРЕДОЛАЦ ОДЛИКОВАН ВОЈНОМ СПОМЕНИЦОМ

Jun-11-2019  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

Одликовање дели са породицама погинулих Брусјана и припадницима 37.одреда полиције

На свечаности која је  28.маја одржана у Народном позоришту у Лесковцу , ратним  припадницима и члановима породица погинулих припадника  549.моторизоване бригаде Приштинског корпуса   уручене су  Војне споменице  у знак признања за немерљив допринос у одбрани земље од НАТО агресије 1999.године.

Међу носиоцима  посебног војног признања које се додељује приликом обележавања јубиларних годишњица Војске Србије налази се  потпуковник у пензији Горан Предолац  из Бруса, који  је као заменик команданта хаубичког дивизиона 122мм  549.моторизоване бригаде Приштинског корпуса , на Косову био до 16.јуна 1999.године када су  по Кумановском споразуму напустили   јужну српску покрајину и дислоцирали  се у Лесковац.

Војна споменица поводом 20.годишњице учешћа у одбрани од НАТО агресије је признање које сведочи о храбрости и одважности припадника 549.моторизоване бригаде која је за пожртвованост у одбрани земље одликована Орденом народног хероја.

Сведочећи о великој храбрости српских војника на Косову , потпуковник Предолац каже да су припадници 549.моторизоване бригаде извршавали борбене задатке на КиМ у најсложенијим и најтежим борбеним условима борећи се против шиптарских терориста на копну и НАТО снага  у ваздуху, а о величини борбеног ангажовања , посвећености и  професионализму припадника јединице сведочи и  број од  68 погинулих и већи број рањених .

Изражавајући велико поштовање према палим жртвама, потпуковник  Предолац  Војну споменицу   , како каже , дели са породицама  Брусјана који су  у  униформи  Војске Југославије положили своје младе животе за отаџбину и припадницима 37.одреда посебне јединице полиције који су се борили  раме уз раме са војском   извршавајући  најтеже и најсложеније борбене задатке.

Потпуковник Предолац  се  од  2011.године налази у пензији  и активно учествује у раду Општинске организације резервних војних старешина.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE