Image
Аутор: Natalija

МЕШТАНИ ЖИЉАКА НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ ИСТОВАР МАШИНЕ

Jul-11-2019  |  Друштво

autosiki

 

     

 

 

Организована дежурства.

Мештани Жиљака који су  били   углавном у својим  малињацима на обали Грашевачке реке, прекинули су бербу данас  пре подне  како би спречили истовар машине којом извођач радова ''Металац компани'' из Куршумлије треба да почне копање цевовода за будућу МХЕ.

''Дошли смо да блокирамо пут и зауставимо истовар машине.Људи су дошли без икакве документације.Спорна траса пролази кроз парцеле овде присутних мештана. Радови почињу а да нису решени имовинско-правни односи.Хоће да почну да граде машинску зграду а немају прилазни пут парцели.Ми тражимо инвеститора. На интернету пише Горан Јовић,рођен у Црној Трави а живи у Смедереву.Зашто тај Јовић не прави у својој Црној Трави , где је рођен , него у мом Брусу, где ја живим са мојом породицом.Локална самоуправа је против изградње МХЕ.Овај проблем траје десетак година.Инвеститори су упорни и на све начине покушавају,прво мирним путем,онда насиљем и поткупљивањем појединачно .Ради се , о великој заради за њих а за нас мештане о голој егзистенцији и опстанку,''каже Зоран Обрадовић.

На лицу места налазио се и шеф градилишта Дарко Лазаревић који је показао разумевање за мештане али и нагласио да је као извођач радова везан роковима које мора испоштовати.

''Ми смо извођачи радова.Дошли смо по уговору да радимо.Имам уговор и рок у коме морам да изведем радове.Уколико не испоштујем рок ја плаћам пенале. После тога неко мора и мени да плати.Уговор је  потписан  са фирмом  Фригокун Д.О.О Брус .Цевовод је дуг 3.200м.Радови се изводе у Србијаводама до парцеле у власништву Фригокуна.До сада смо се много пута налазили у оваквим ситуацијама. Разумем ове људе, али ми смо само радници.Морамо да радимо и примамо плате.''

Мештани су организовали дежурства и до даљњег остају  на лицу места како би спречили истовар машине.

 

Thumbnail 1

 


WEB PREPORUKE