Image
Аутор: Natalija

КОЗНИКУ У ПОХОДЕ

Aug-12-2019  |  Култура

Thumbnail 1

 

     

 

 

Јубиларна ликовна колонија.

Двадесети пут од оснивања,  Козник  је на дан Светог Пантелејмона  био стециште ликованих уметника , учесника Ликовне колоније ''Кознику у походе''. Као и толико пута до сада, уметници су, у петак у зидинама средњевековног Козника и  његовој околини, пронашли инспирацију  и све пренели на  своја платна која ће , по  завршетку, бити изложена у Центру за културу.

Поред једног од иницијатора Колоније, крушевачког писца и сликара Љубише Бате Ђидића, у раду Колоније су учествовали Вељко Стамболија, Ратко Тодосијевић Баћо  и низ других сликара аматера из Бруса, Крушевца, Прокупља и Блаца, међу којима се овога пута нашла  и  Рускиња Олга Раброва из Москве , која је чувши за Колонију одлучила  да учествује, како би , како је рекла,''још боље упознала земљу и људе које веома  воли и поштује''.

Двадесета ликовна колонија ''Кознику у походе'' је завршена дружењем свих учесника и евоцирањем успомена на почетке о чему је говорио Аранђел  Јеличић.У знак захвалности  учесника Колоније ,Љубиша Бата Ђидић је директорици Центра за културу Бојани Ђошић уручио пригодан поклон.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE