Image
Аутор: Natalija

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ВОДОСИСТЕМА СРЕБРНАЦ-РЕНДАРА

Aug-16-2019  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Завршетак радова 31.јул 2020.године.

На Копаонику ,на локацијама Сребрнац и Минина река ,почели су радови на изградњи водосистема Сребрнац-Рендара којим  ће бити обезбеђена неопходна количина воде за будући туристички комплекс  који би овде требало да никне када се за то створе инфраструктурни услови.

Изградња поменутог водоводног система део је обавеза предузећа  СКД Београд  о инфраструктурном уређењу простора   па је  у том смислу општини Брус већ предато  најсавременије постројење за пречишћавање отпадних вода  а изградња поменутог водосистема је следећи  корак ка реализацији пројекта.

Бунар са црпном станицом, која избаца 15 литара воде у секунди,  налази се у Мининој реци  одакле  према резервоару на Сребрнцу ,капацитета  два пута по 250 кубика, креће водовод  дужине 3.100м.

Почетку радова присуствовао је Конрад Билгишер чија ће  компанија ''VIZZION EUROPE'' по завршетку радова на инфраструктурном уређењу простора почети  са изградњом луксузног туристичког центра ''VIZZION –VRHOVI SRBIJE'' .Према подацима који су објављени на сајту белгијске фирме, елитни  туристички центар капацитета 1.400 постеља,  простираће се на површини  од  54 хектара.

За општину Брус , реч је о капиталном пројекту чијом ће се реализацијом створити услови за развој туризма и изградњу  на ово делу планине, оценио је председник Општине Брус Саша Милошевић.

Инфраструктурно уређење Сребрнца биће иницијална каписла за развој планинског туризма и отварање нових градилишта на бруској страни Копаоника, што ће значајно унапредити нашу туристичку понуду, рекао је директор ТОО Брус Драгољуб Марковић.

Циљ инвестиције је да се од атрактивне локације са јако добрим положајем у непосредној близини скијашких стаза и ски лифтова, сагради елитна туристичка локација ,формира простор специфичног духа и амбијента који ће у потпуности бити усклађен са природом.

Завршетак  радова на изградњи система за водоснабдевање очекује се до краја јула наредне године. Извођач радова је Хидромонтажа Београд.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE