Image
Аутор: Natalija

ОДРЖАНА 23.РЕДОВНА СЕДНИЦА СО БРУС

Aug-17-2019  |  Политика

Thumbnail 1

 

     

 

 

Аранђел Стојковић остао без одборничког мандата.

Предпразнична, 23.седница СО Брус почела је информацијом да је између два скупштинска заседања  формирана још једна одборничка група  ''За Брус'' на челу са одборником Драгомиром Ђорђевићем са изборне листе НС - Милутин Јеличић Јутка. Са исте изборне листе , новој одборничкој групи придружила  се  и Мирјана Ђурђевић.Поред њих, ту су и одборници СПС –а Зоран Обрадовић и Марија Ђокић као и Дејан Чолић који је одборнички мандат добио на листи ГГ ''Радисав Предолац- Диско''.

Одмах затим на предлог одброничке групе СНС , председник Скупштине Мирослав Панић је константовао а потом и ставио на гласање повлачење прве тачке са дневног реда која се , на основу одлуке Управног суда,односила на потврђивање мандата одборнику Аранђелу Стојковићу,што је изазвало бурну реакцију опозиције која је захтевала преиспитивање одлуке и потврђивање мандата.

Након ове, нову расправу одборника изазвала је и тачка дневног реда која се односила на доделу општинских признања поводом Дана општине.На предлог одборника  Дејана  Чолића,Плакету  СО Брус  , ће поред предузећа  БЕТОН СТИЛ из Александровца , добити и ученик ОШ ''Јован Јовановић Змај'' Ђорђе Томић, државни шампион из физике и математике а првобитно предложеном списку од  тринаест  добитника Захвалница, на предлог председника С купштине Панића , додати су сви ученици бруских школа  учесници републичких такмичења.

У делу седнице који је уследио усвојене су одлуке и конвертовању локалних јавних прихода општине Брус према Трајал корпорацији у капитал друштва,затим одлука о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта у јавној својини , као и одлука о давању  на коришћење  пословних просторија Удружењу пензионера Брус.

До нове жестоке расправе је дошло приликом разматрања предлога одлуке о месним заједницама којом су , са образложењем  малог броја житеља, поједине  заједнице припојене другима, тако да је са 39 тај број сведен на 34.У будуће Жарево ће бити део МЗ Батоте, Кочине МЗ Грашевци, Судимља иде под Блажево ,Жилинце у МЗ Златаре а Дренова у Брус 2.

После усвајања извештаја о извршењу локалног буџета за први шестомесечни  период  у износу од 23,79 одсто, усвојен је и извештај о пословању ЈКП ''Расина'' за 2018.годину, извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања  комуналног за првих шест месеци, дата је сагласност на програм одржавања јавне расвете  са ценовником за  текућу годину а потом су усвојени финансијски извештаји  месних заједница за 2018.годину.

По следећим тачкама одборници су дали сагласност на усклађене финансијске планове месних заједница  са извршеним ребалансом буџета а такође је подржан и упис повећаног броја деце у ПУ ''Пахуљице''.

Поред осталих, као допуна дневног реда одборници су разматрали и извештај Дома здравља Брус о утрошку средстава оснивача током протекле године а седница је  завршена постављањем одборничких питања.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE