Image
Аутор: Natalija

СТОП МХЕ - БЛОКАДА ПУТА У РАДМАНОВУ

Sep-12-2019  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Саобраћај у прекиду.

Мештани Радманова и осталих поткопаоничких села нешто после 10 .00 часова одлучили су да блокадом пута од Бруса према Копаонику  покушају да сачувају своју реку  и спрече ноћас започете радове на изградњи водозахвата будуће мхе Кресаја, за коју је грађевинска дозвола истекла у суботу,7.септембра.

За сада саобраћај је у прекиду а ,како сазнајемо на лицу места, биће пропуштана само возила хитне помоћи .Мештани су јединствени у својим захтевима да извођач радова са обезбеђењем и машином напусти Радманово, после чега ће и они пустити да се саобраћај на овој веома прометној саобраћајници  одвија без  застоја.

Рано јутрос делегацију мештана је примио председник Општине Саша Милошевић  који је потом, током преподнева , заједно са својим сарадницима изашао на терен пруживши пуну подршку окупљеним мештанима да истрају у борби за своју реку и опстанак на овим просторима.

Када је реч о извођачу радова , рецимо да је то предузеће Металац коп из Куршумлије које је на Грашевачкој реци већ изградило МХЕ'' Централа 1'' а током јула месеца спречено да почне са радовима на минихидроелектрани у Жиљцима.Овога пута и поред ноћних дежурстава ,искористивши тренутак непажње ,успели су да током ноћи  у пратњи обезбеђења уђу у  водоток и почну са радовима.Осим радника, на потенцијалном градилишту није било овлашћених лица  од којих би добили допунске информације.

Саобраћај ће бити у прекиду до испуњења захтева мештана који се у све већем броју окупљају на блокади.Поред мештана Брзећа, Влајковаца, Грашеваца, Жиљака на барикадама су и бројни житељи целе бруске општине који пружају  пуну подршку окупљеном народу а осим тога са једне и друге стране све су дуже  колоне  возила, камиона и аутобуса.

Мештани уз подршку локалне самоуправе не одустају у својој намери да коначно ставе тачку и спрече изградњу минихидроелектрана на Грашевачкој реци.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE