Image
Аутор: Natalija

ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КОПАОНИЧКЕ ФРУЛЕ

Oct-28-2019  |  Култура

Thumbnail 1

 

     

 

 

Стављена тачка на успешну сезону.

После низа наступа, освојених награда, гостовања, хуманитарних концерата, побраних аплауза, КУУ ''Копаоничка фрула'' је  у суботу увече, великим концертом који је већ постао традиционалан,  ставила тачку на још једну успешну сезону.

У великој дворани Центра за културу поред  домаћина , публици су се представили КУД''Традиција'' из Трстеника, КУД ''Грозд''из Александровца, КУД ''Расина'' Велики Купци и ансамбл КЦ ''Радоје Домановић '' из Раче.

Специјални гост вечери  био је мајстор на фрули Влада Баралић,који је рекао да је Копаоничка фрула  по много чему јединствена не само у Србији већ и шире, посебно нагласивши признање које је Милутину Цвејићу стигло од организатора Дана европске културне баштине који су бруску школу фруле прогласили најмасовнијом у Европи.

Један од гостију Драган Кнежевић из Етно села Латковац не само што је уживао у програму бруских фрулаша већ их је и даровао делом наслова своје богате библиотеке.

У КУУ'' Копаоничка фрула'' које је формирано 2013.године, тренутно је 60-оро деце који су чланови фрулашке, фолклорне,драмско-рецитаторске секције, као и секција у којима уче основе етно и изворног певања.У плану је покретање рада  и ликовне секције где би чланови стицали основна знања из сликарства и калиграфије .

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE