Image
Аутор: Natalija

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ МИЛУТИНУ ЈЕЛИЧИЋУ - ШЕШЕЉ У СУДНИЦИ

Nov-07-2019  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Рочишту присуствовао лидер радикала Војислав Шешељ.

Сасалушањем сведока одбране , јуче је у Основном суду у Крушевцу настављено суђење Милутину Јеличићу  за сексуално узнемиравање Марије Лукић.

На суђењу се у својству саветника одбране појавио и народни посланик и лидер СРС  Војислав Шешељ који је , како није имао пуномоћје окривљеног, рочиште пратио из публике да би после неколико опомена поступајућег судије Александра Коцића, због коментара био удаљен из суднице.

Позиву Суда, у својству сведока одбране ,одазвали  су се Јасмина Савић, заменица председника Општине, Зоран Раденковић, помоћник председника, Андрија Несторовић, правобранилац, Горан Живковић, одборник, Слободанка Збиљић, службеница ОУ,Драгољуб Марковић , директор ТОО и Ненад Миленковић , директор Спортског центра.

На рочишту које је трајало безмало шест сати било је времена за сведочење тек три сведока а одуговлачењу су допринеле и паузе , посебно друга до које је дошло после захтева  пуномоћника оштећене Марије Лукић Боривоја Боровића , да се из даљег тока поступка изузме поступајући судија Александар Коцић у чему није добио неопходну подршку Тужилаштва, те је суђење ипак настављено.

Поред тога, судија Коцић је после низа опомена ,пуномоћницима  оптуженог и оштећене, Зори Никодиновић  Добричанин и Боривоју Боровићу, изрекао новчане казне од по 100.000 динара.

У свом сведочењу Јасмина Савић је  између осталог рекла да је са оштећеном  Маријом Лукић,којој је директно надређени ,као техничком секретару СО, био Мирослав Панић,  била у коректним односима и да јој се није жалила на однос Милутина Јеличића према њој.Што се тиче телефона, Савић је изјавила да су телефони Милутина Јеличића често били на пуњачима доступни више лица од  саме оштећене ,кабинета и  одборника до грађана који су по потреби могли да се послуже, било у згради Општиске управе, странке или кафићу ''Хани'' где је често одседао тадашњи председник Општине .Зна да је председников телефон нестао ,али не и када и да ли је случај пријављен полицији.

Позвана на околности доступности службених телефона окривљеног , Савић је одговарала и на питања браниоца оштећене Боривоја Боровића , која су се односила на мхе и дозволе за изградњу објекта на Панчићевом врху .''Познато ми је да постоји проблем са хидроелектранама и да се због тога буне грађани Бруса. Имамо проблем са незаконитом градњом  хидроелектрана и у том правцу смо предузели кораке као општина.Нисам учествовала у предмету  где је одобрена градња на Копаонику и не сећам се ко је дао дозволу, ''рекла је поред осталог Јасмина Савић.

На питање адвоката Зоре Никодиновић Добричанин, наредни сведок  Зоран Раденковић је изјавио да је однос окривљеног и оштећене био нормалан као и са другим запосленим.''Са оштећеном се нисам дружио. Контактирали смо само пословно. Неких два месеца пошто се запослила одборници су почели да негодују због њеног понашања и облачења , као и због њене доминације.Нисам желео да будем у њеном друштву.Никада ме није звала приватно, већ само на састанке.''Раденковић је такође посведочио да су  телефони  председника  Јеличића били  доступни  широком кругу људи који је исте и користио а покретање афере довео у везу са финансијским проблемима оштећене, постављањем помоћника председника,покушајем преузимања  власти  и отпором изградњи минихидроелектарана на Грашевачкој реци.

У наставку суђења сведочио је општиски правобранилац Андрија Несторовић који је рекао да Јеличића познаје дванаест година и да је он као председник Општине имао право на службене телефоне. О свом односу са окривљеним је изјавио да се увек са поштовањем и уважавањем односио не само према њему већ и осталим сарадницима, инсистирао је на поштовању закона, увек љубазан и да се на њега нико није жалио.Са оштећеном је био у добрим односима а да локал њеног мужа у коме се налази фризерски салон и даље постоји и да није срушен .У овом делу рочишта Несторовић је  одговарао на питања везана за проблем  са минихидроелектранама и  предузетим ванредним правним лековима  за којима је, у покушају спречавања градње ,посегла Општина Брус.

Сва ова сведочења адвокат Марије Лукић Боривоје Боровић је окарактерисао као лажна јер долазе од сведока који због свог односа са окривљеним нису кредибилни да учествују у поступку.

Суђење су  ,као подршка Марији Лукић, делом у судници делом испред зграде Основног суда, пратиле  активисткиње Мреже жене против насиља  а осим њих, испред Суда, било је и грађана и чланова СРС који су пружили подршку Милутину Јеличићу.

Наставак суђења је заказан за 20.децембар у 11.00 часова када ће бити саслушани остали сведоци одбране.

 

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE