Image
Аутор: Natalija

НА КОПАОНИКУ ОТВОРЕНА ГАРАЖА

Nov-25-2019  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

извор:https://www.infokop.net/

Гаража са 309 паркинг места.

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, председник општине Рашка Игњат Ракитић и директор Јавног предузећа Скијалишта Србије Дејан Ћика, отворили су нову паркинг гаражу на Копаонику у петак, 22. новембра. Вишеетажна паркинг гаража за путничка возила представља нов садржај ски центра Копаоник, који ће обезбедити боље функционисање туристичког центра у току зимске сезоне, као и боље услове и комфор за скијаше.

Директор ЈП "Скијалишта Србије", Дејан Ћика, изјавио је да се нада бољем паркирању на планини и побољшању укупног искуства туриста. Такође је истакао да је у сарадњи са општином Рашка планирана изградња и нових 140 паркинг места код Сунчане долине, као и да ће се изградњом гондоле из Брзећа додатно регулисати проблем паркирања у центру Копаоника.

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да је уз све већу понуду смештајних објеката, Копаонику фалио један овакав "капитални" пројекат и да је ЈП "Скијалиште Србије" у протеклим годинама значајно побољшало инфраструктуру кроз изградњу нових стаза. Напоменуо је да је циљ да се у наредном периоду повећа број иностраних туриста, чији однос тренутно износи свега 20%, Нада се да ће томе допринети и изградња гондоле из Брзећа чији се почетак радова очекује наредне године. Поред развитка туризма у Брзећу, истакао је да се планира и развијање Јошаничке бање новим садржајима.

Председник општине Рашка, Игњат Ракитић изјавио је да  се у претходних 4 до 5 година драстично повећао  број паркинг места на Копаонику и да ће нова паркинг гаража значајно допринети решавању проблема паркирања.

Паркинг гаража такође поседује места за инвалиде, пуњаче за електрична возила и два места за прање аутомобила. Цена жетона је 100 РСД, а прање траје 150 секунди.

Пројекат су заједнички реализовали Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство одбране и Јавно предузеће Скијалишта Србије. Вредност инвестиције је 570 милиона динара, а изградња је почела током лета прошле године.  Министарство трговине је издвојило 100 милиона динара док је остатак издвојен из редовног пословања ЈП "Скијалишта Србије". Поред планираних 309 паркинг места у самој гаражи, испред ће бити још 60 уређених места за паркирање, па ће цео комплекс моћи да прими до 369 возила.

Планирана дневна цена паркирања у гаражи је 1.900 РСД, а сваки започети сат тарифираће се са 150 РСД. Месечна карта ће моћи да се купи по цени од 45.000 РСД.

Најављена је и  ригорознија контрола непрописног паркирања те ће ове зимске сезоне у функцији бити “паук” возило али и “канџе“ за блокирање точкова.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE