Image
Аутор: Natalija

ПОЧЕЛО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У БРУСУ

Nov-25-2019  |  Образовање

Thumbnail 1

 

     

 

 

 

ОШ ''Јоаван Јовановић Змај'' обележава 171. рођендан.

Полагањем цвећа на бисту Јована Јовановића Змаја у школском дворишту, почело је обележавање 171.годишњице  основне школе у Брусу.

''Као и у целој држави, таква је ситуација и у нашој школи. Број деце која полазе у први разред у односу на број деце која  завршавају осми разред , из године у годину, је све мањи. У овој школској години имамо 709 ученика  у централној школи и десет издвојених одељења, '' каже директор Милијана Тодоровић,која посебно истиче запажене резултате ученика на завршном испиту и такмичењима на свим нивоима , од општинског до републичког.''Нема предмета у коме није било одличних резултата,'' наглашава Милијана Тодоровић и додаје да је прошле школске године школа имала две шампионске титуле на државном нивоу, из математике и физике, по четири сребрне и бронзане медаље и  тринаест учешћа. Када је реч о окружним такмичењима, у школи су такође задовољни постигнутим резултатима. Једанаест првих, 20 других и 33 трећа места  доказ  су да се у школи озбиљно ради при чему је веома важна подршка коју школа и просветни радници имају од стране родитеља , рекла је данас између осталог директор школеМилијана Тодоровић.   

Данас пре подне ,у богато припремљеном програму, талентовани ученици су  показали своје вештине и умеће а придружили су им се и корисници Дневног боравка Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним лицима ''Пчелица'' који су изложили своје радове настале на креативној радионици.

Током сутрашњег дана, програмом обележавања Дана школе предвиђено је општинско такмичење у фудбалу, у среду је  посело, четвртак ће бити дан науке а у петак ће ученици  заменити наставнике и остале  запослене  у школи.

У петак поподне , у 15.30, у Центру за културу  ће поводом 171.рођендана ОШ ''Јован Јовановић Змај'' бити одржана свечана академија.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE