Image
Аутор: Natalija

ЗЕМЉОТРЕС СЕ ОСЕТИО И У БРУСУ

Nov-26-2019  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Од почетка месеца три потреса са епицентром у Блажеву.

Снажан земљотрес који је ноћас и рано јутрос погодио Албанију,осетио се и у Брусу. Потрес се осетио у целој Србији а тло је највише подрхтавало на Косову и Метохији.

Према првим подацима, у региону Драча у Албанији, ноћас је погинуло најмање шест особа, а више од 300 је повређено. Зграде су се рушиле па повређених још увек има  у рушевинама.

По речима заменика  директора  Републичког  сеизмолошког  завода  Србије  Бранка  Драгичевића, ''Земљотрес се осетио у целој Србији, нарочито у јужној српској покрајини , па све до Београда. Осетили су га грађани Црне Горе, Италије, Северне Македоније, Грчке, Бугарске...Рачуна се да је преко 10 милиона људи осетило то подрхтавање тла.''

Иначе, по подацима Републичког сеизмолошког завода, у новембру месецу тло на подручју бруске општине, са епицентром у Блажеву,  подрхтавало  је три пута.Први потрес , јачине 1,9 по Рихтеру забележен је 1.новембра, други  дванаест дана касније 1,7 јединица Рихтерове скале и последњи 25. новембра  магнитуде 1,6 јединица по Рихтеру.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE