Image
Аутор: Natalija

ПРЕВОЗ И УЖИНА ИЗ ЛОКАЛНОГ БУЏЕТА

Dec-16-2019  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

Из локалног буџета превоз и ужина за основце.

Пружајући подршку породицама са децом, локална самоуправа, поред финансијске помоћи за новорођену децу и њихове породице и субвенције за боравак у предшколској установи, годишње издваја значајна финансијска средства за превоз и ужину за основце. Бесплатан превоз је обезбеђенсвим ученицима основних школа који до школа путују више од  4км.Према подацима које смо добили од матичних школа, на подручју бруске општине бесплатним превозом је обухваћено 293 ученика, 162 у ОШ ''Јован Јовановић Змај'',41 у ОШ ''Први мај'' Влајковци, 80 у Разбојни и 10 у Блажеву.

Осим превоза, општина обезбеђује средства и за ужину за треће и свако наредно дете у породици као и за коринике МОП-а.У бруској школи 102 детета је ослобођено плаћања ужине по основу трећег и сваког наредног детета у породици и још 50 корисника МОП-а.У Разбојни је реч о 56 деце ,Влајковцима деветоро а у Блажеву 15.

Поред ових мера популационе политике локалне самоуправе, за треће дете-ученика у породици и кориснике социјалне помоћи,држава обезбеђује бесплатне уџбенике. У текућој  школској години овај вид подршке користило је 174 ученика , 118 у Брусу, 7 у Влајковцима, 38 у Разбојни и 11 у Блажеву.

 

Реализацију пројекта ''ПОДРШКА РОДИТЕЉСТВУ'' подржава Општина Брус по Конкурску за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања за 2019.годину.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE