Image
Аутор: Natalija

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ –У СРЕБРЕНИЦИ НИЈЕ БИЛО ГЕНОЦИДА

Dec-21-2019  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Др Војислав Шешељ представио своју књигу Брусјанима.

Приликом посете Брусу др Војислав Шешељ је обишао ОО СРС а потом  у Центру за културу  представио своју нову књигу '' У Сребреници није било геноцида''.

У три књиге под овим називом Шешељ је, како каже, на 3360 страна доказао да геноцида није било. Он истиче да је било стрељања ратних заробљеника, али да геноцида није било. У том доказивању он је консултовао сву расположиву литературу, цитирао велики број аутора и изнео велики број доказа. Према његовим речима доказ да није било геноцида је то што нису убијане жене и деца него је стрељано око 1000 ратних заробљеника, а као друго Конвенција о геноциду јасно прецизира да је геноцид убиство или покушај убиства једне расне, етничке, националне или верске групе као такве или знатног дела те групе што, према његовим речима, у Сребреници није био случај.

''Апсолутно сам побио све подвале и фалсификате српских непријатеља и домаћих издајника који нису ни читали Конвенцију о спречавању и кажњавању геноцида, а Србе оптужују без икаквих доказа.

Пишући књигу, проучио сам огромну литературу, цитирао и коментарисао велики број најстручнијих  аутора.Три тома сам насловио: 1.'Историјски и политички контекст велике драме', 2. 'Оптужбе, оспоравања и контраоптужбе' и 3.'Правнички и морални суноврат институција међународног правосуђа'.",рекао је Шешељ.

Током промоције Шешељ се осврнуо и на актуелну политичку ситуацију у земљи и више пута нагласио да су Милутину Јеличићу отворена врата СРС али да све зависи од његове одлуке.

Приликом боравка у Брусу, др Шешељ је прокоментарисао и судски процес који се води против бившег председника Милутина Јеличића.''Ја нисам стао у одбрану Милутина Јеличића зато што сам га познавао , зато што сам знао за његове добре особине, његове заслуге за целу општину.Нисам ја, заправо, имао појма о њему. Ја сам бранио један принцип.Осетио сам да је лажно оптужен,''рекао је др Шешељ и закључио да је једини циљ СРС је ''да победи истина, да победи правда''.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE