Image
Аутор: Natalija

ОНИ СУ СВОЈИМ РЕЗУЛТАТИМА ОБЕЛЕЖИЛИ 2019.ГОДИНУ

Dec-30-2019  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Млади Брусјани низали успехе на свим пољима.

 

СЕЛЕНА  ДЕЛЧЕВ -ПРВО МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ СТАТИСТИКЕ

Да Средња школа Брус сваке године изнедри бар једног генијалца показује освојено прво место  скромне и амбициозне ученице Селене Делчев на Републичком такмичењу из статистике, одржаном у Београду. Напорним радом Селена је уз помоћ своје професорке Лидије Дачковић успела да понесе титулу најбоље у Србији на овом престижном такмичењу и својој школи и општини обезбеди организацију републичког такмичења из статистике 2020.године

МИЛАН МИЛИКИЋ И ВИОЛЕТА ВУКОЈЕВИЋ  -НАЈБОЉЕ  БИЗНИС ИДЕЈЕ У СРБИЈИ

У организацији Бизнис инкубатор центра Д.О.О Крушевац уз подршку Града Крушевца у оквиру Програма подршке отварању регионалних иновационих стартап центара расписаног од стране  Кабинета министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој, Владе Републике Србије, од петаест најбољих идеја пристиглих из целе Србије, селекциона  комисија је за најбољу  прогласила бизнис идеју Милана Миликића, ученика другог разреда  Средње школе Брус .

Нагараду за иновацију и креативност добила је  и Виолета Вукојевић, такође ученица другог разреда Средње школе Брус на образовном профилу финансијски администратор.

АНЂЕЛА МИЉКОВИЋ МЕЂУ НАЈБОЉИМ МЛАДИМ ПЕСНИЦИМА СРБИЈЕ

Анђела Миљковић, ученица другог разреда Средње школе Брус , награђена је трећом наградом на 27.Поетском конкурсу ''Десанка Максимовић'' који за младе песнике средњошколце организује Ваљевска гимназија.Свог литерарног талента  Анђела је постала свесна у седмом разреду основне школе и од тада је, према њеним речима, у различитим ситуацијама и приликама настало око педесет песама од којих су се 32 нашле у збирци којом је учествовала на поменутом конкурсу.

ЂОРЂЕ ТОМИЋ ДВОСТРУКИ ДРЖАВНИ ШАМПИОН

 Најуспешнији ученик протекле школске године  у ОШ ''Јоаван Јовановић Змај'' је Ђорђе Томић, ученик седмог разреда, који је само поновио прошлогодишњи успех и Брусу и својој школи   донео две шампионске титуле, из математике и физике.

ЉУБИЦА МИХАИЛОВИЋ ВИЦЕШАМПИОН ИЗ ХЕМИЈЕ

Поред Ђорђа , у ред најуспешнијих ученика, спада и Љубица Михаиловић која је ове школске године учествовала на републичким такмичењима из физике, српског језика , биологоије и хемије где је освојила друго место.

АЛЕКСАНДРА КНЕЖЕВИЋ ТРЕЋА У СРБИЈИ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ

Алексанра Кнежевић, ученица осмог разреда ОШ ''Јован Јовановић Змај'' , освојила је треће место на републичком такмичењу из географије .

 

САРА ПАВЛОВИЋ ТРЕЋА  У РЕПУБЛИЦИ ИЗ КЊИЖЕВНОСТИ

Сара Павловић,ученица осмог разреда ОШ ''Јован Јовановић Змај''из Бруса , освојила је треће место на републичком такмичењу из књижевности-Књижевна олимпијада.Представљајући Расински округ,ученицу је за такмичење припремала наставница Анка Крпић .

САЊА РАДМАНОВАЦ –  треће место на математичком турниру

ДАВИД ТОДОРОВИЋ –  друго место на републичком такмичењу  у атлетици

ЛАНА ГРЧАК, подручно одељење Лепенац- треће место на републичком такмичењу ''Мали Пјер''

АНЂЕЛА ИСАИЛОВИЋ ПОБЕДНИК МЕЂУНАРОДНЕ ЈУНИОРСКЕ ЕКОЛОШКЕ ОЛИМПИЈАДЕ  

Анђела Исаиловић, ученица седмог разреда ОШ ''Вук Караџић''Блажево, донела је својој школи прву награду и златну медаљу са Међународне јуниорске еколошке олимпијаде која је у организацији Регионалног центра за таленте одржана  у Бору.

Осим тога, Анђела је  посебно похваљена због одлично урађеног теста ,који је био на енглеском језику,и освајања 100 бодова а од организатора је награђена дигиталним микроскопом.

 

ДАША И МИХАЈЛО СКИЈАШКИ ШАМПИОНИ

Михајло Миљковић(8) ,ОШ''Јован Јовановић Змај'' и члан Београдског ски клуба , протеклу сезону је завршио као првак Србије у велеслалону  у категорији пахуљана.Златној медаљи на државном превенству претходили су успеси на бројним такмичењима.На Крањској Гори Михајло је  био трећи,на Јахорини је освојио злато као  и на такмичењу у СЦ Церкно на падинама Црног врха у Словенији , да би на Бјелашници , на међународном такмичењу U8,za samo 26 стотинки заостатка пропустио златну медаљу.Са Trofeo Biberon Italia  вратио се са сребрном а из Тарвизиа окићен златном медаљом. У конкуренцији најбољих  осмогодишњих скијаша Европе , на Похорју у Словенији, у трци ''Little fox race'' у дисциплини велеслалом, заузео је  пето место .

Поред низа других , не мање важних такмичења, средњошколка  Даша ,чланица СК Ртањ,ове године је освојила друго место у велеслалому на Алпском купу Србије.На ФИС Еурокрем купу који је одржан на Мокрој Гори освојила је сребрне медаље у слалому и велеслалому,победница је  у велелсалому на  Купу шампиона  и државни првак у слалому.

Оствареним резултатима протекле сезоне ,Михајло је у генералном пласману,у конкуренцији У8 на трећем  а Даша ,У16, на другом месту.

ВЛАДИМИР И МАТЕЈА  У РЕПРЕЗЕНТАТИВНОМ ДРЕСУ

Владимир Милетић(16)  и  Матеја Гочманац (16) после првих  фудбалских корака направљених на стадиону под Росуљем, у дресу ФК Копаоник ,већ четири године своју фудбалску каријеру граде у Београду,најпре као чланови  ОФК Београд , а потом  вечитих ривала  –Матеја  у црно-белом  а Владимир  у црвено-белом дресу. Својим играма у матичним клубовима, млади Брусјани  су  изборили  своје место и у  репрезентацији , где заједничким снагама ,са грбом на грудима, Владимир у везном реду а Матеја на голу,бране боје своје земље.

На традиционалној  Црвено-белој вечери, Владимир Милетић је понео титулу ''НАЈБОЉИ КАДЕТ ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2019.''.

НЕВЕНА  И КРИСТИНА  НИЖУ  УСПЕХЕ НА ТАТАМИЈУ

Невена Чикарић, ученица шестог  разреда ОШ ''Бранко Радичевић'' из Разбојне, спада у ред најуспешнијих такмичара  ЏК ''Брус''.Наступа у категорији такмичара  до 36 кг тежине а свом клубу је  током протекле сезоне  са бројних домаћих и међународних  такмичења  донела осам златних, пет сребрне и две бронзанемедаље.

Кристина Дељанин , ученица Средње школе Брус, током протекле такмичарске сезоне остварила је изванредне резултате на џудо такмичењима широм Србије а најзначајни су свакако прво место у централној Србији и треће место на републичком првенству.                             

БРУСКИ ФРУЛАШИ НАЈБОЉИ У ПРИСЛОНИЦИ

Резултати 32. Сабора фрулаша у Прислоници и број награда који је стигао у Брус ,још једном су показали  да бруска  школа  фруле Милутина Цвејића,негујући традицију и развијајући таленат код младих , ствара  виртуозе на овом старом  српском инструменту.

На  Сабору фрулаша у Прислоници, Брусјани су побрали награде у свим категоријама а нису изостала ни признања  публике.

 1. Милица Цинцаревић (6година)и Милован Симић(6 година) - Специјална похвала- најмлађи учесници Сабора
 2. Селена Лазаревић - прво место, фрула соло до 12 год.
 3. Емина Марјановић - друго место, фрула соло, до 12 год. ( шест и по год.)
 4. Теодора Коларевић и Анастасија Петровић-фрула соло ( до 12 )-поделиле треће место
 5. Анастасија Петровић и Николина Миловановић - друго место ,фрула,дует до 12 год.
 6. Селена Лазаревић и Николина Кљајић - треће место, фрула дует до 12 год.
 7. Љубиша Ђорђевић - треће место - фрула соло од 12 до 16 год.
 8. Сашка Димитријевић - треће место,фрула соло,уз пратњу оркестра Бобана Продановића (савремена категорија).
 9. Дајана Ђокић - фрула соло,  награда публике, уз пратњу оркестра, Бобана Продановића (савремена категорија) –награђена продуженим  викендом  на Палићу.
 10. Јован Бургић -фрула соло, уз пратњу оркестра Б.Продановића (савремена категорија) - најбоље одсвирано коло.
 11. Сашка и Стефан Димитријевић- фрула дует, друго место уз пратњу орк.Б.Продановића (савремена категорија).

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE