Image
Аутор: Natalija

''СЈАЈ У ОКУ ЗВЕЗДЕ'' НАЈЧИТАНИЈА КЊИГА У ЈАНУАРУ

Feb-05-2020  |  Култура

Thumbnail 1

 

     

 

Предлог за фебруар ''Јоргован увек цвета после зиме''

Према интересовању читалаца , најчитaнија књига за одрасле читаоце у Народној библиотеци Брус у јануару месецу била је ,,Сјај у оку звезде“ ауторке Љиљане Хабјановић Ђуровић.

 ,,Сјај у оку звезде“ је роман о снази вере. О стваралаштву и жртви. О женама   које су мењале историју славног Византијског царства и историју хришћанства. О победи православља. Главне јунакиње романа ,,Сјај у оку звезде“  су три изузетне жене. Живеле су у доба када цркве нису биле домови Божји, већ су личиле на повртњаке и птичарнике. Када су иконе скрнављене и  јавно уништаване, а сви који их поштују прогањани. Волеле су иконе и бориле су се за повратак иконопоштовања, свака по својој моћи и по својој природи.

Предлог за читање јесте књига ,,Јоргован увек цвета после зиме“ ауторке Марте Хол Кели.

 Роман описује испреплетане судбине три жене за време Другог светског   рата. Открива нам причу о љубави, искупљењу и страшним тајнама које су  деценијама биле скривене.

Најчитанија књига за дечији узраст у јануару  била је ,,Зрно љубави” ауторке Паркинсон Шивон.

Једна од најпознатијих ирских списатељица Паркинсон Шивон, у овом роману духовито и динамично приповеде две приче о два пара близнакиња, о њиховим љубавима, тајнама и сукобима. Узбудљиви љубавни заплети у животима тинејџерки одвијају се у времену садашњем и у доба почетка келтско-римских сукоба, показујући тако да се оно што јунакиње доживљавају може десити у сваком времену.

 Предлог  за читање за фебруар месец за дечији  узраст јесте књига ,,Тајанствено љубавно писмо“ ауторке Елизабете Дами.

Књига  нас води у узбудљиви тинејџерски свет колеџа Мишфорд. Пет другарица налази тајанствено љубавно писмо и крећу у потрагу за његовим аутором.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE