Image
Аутор: Natalija

ОДРЖАНА ПЕТА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Mar-25-2020  |  Епидемија

Thumbnail 1

 

     

 

 

У Брусу  нема  заражених.

Данас је одржана пета ванредна седница  Општинског штаба за ванредне ситуације .

Заражених  корона вирусом на подручју бруске општине нема. У кућној изолацији се решењем  граничне санитарне инспекције и  по препоруци  мадицинских радника налази 80 лица.

Због кршења  мера кућне изолације  једно лице је осуђено на 4 месеца кућног притвора а услед непоштовања мере забране кретања од 17 до 05.00 часова једној особи је изречена новчана казна у висини од 60.000 динара.

Припадници ПС редовно обилазе лица која се налазе у кућној изолацији.

Дом  здравља и даље има потребу за здравственим радницима. Строго се поштују све мере превенције и припрема простор за  тестирање и смештај заражених.

Крајњи рок за решавање проблема карантина –петак.

Волонтери Црвеног крста за сада успевају да изађу у сусрет  свим позивима суграђана  старијих  од 65 година.

Центар за социјални рад је у сарадњи са Црвеним крстом организовао поделу  пакета основних животних намирница за најугроженије категорије становника, самачка старачка домаћинства. До сада су пакети подељени најугроженијима у Ковиоцима, Златарима, Лепенцу и Липовцу.

У  дому за стара лица стање стабилно. Примењују се ригорозне мере заштите и препоруке ресорног министарства.

ЈКП Расина од јуче ради на уклањању снега са градских улица и тротоара.У случају хитности  ЈКП Расина чисти и сеоске путеве, у свим другим случајевима чишћење иде преко месних заједница помоћу брана.

Сви власници трговинских радњи се придржавају прописаног радног времена  а власници кафића и ресторана забране рада.

Стамбене заједнице су се већ самоорганизовале и предузеле неопхопдне мере појачане хигијене и дезинфекције заједничког простора и гелендера.

У складу са препоруком Министарства просвете и школске управе Крушевац, ПУ ''Пахуљице'' током трајања ванредног стања неће вршити наплату  својих услуга а истовремено обавештава родитеље да од  1.априла почиње пријављивање деце електронским путем.

 

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE