Image
Аутор: Natalija

УБЛАЖАВАЊЕ МЕРА - СТАРИЈИ МОГУ У ШЕТЊУ,ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ОД 18 ЧАСОВА

Apr-20-2020  |  Епидемија

Thumbnail 1

 

     


Утоку последња 24 часа у Србији је регистровано још 312 заражених коронавирусом, а у истом периоду преминуле су још три особе, званично је саопштено.


На редовној конференцији за новинаре у Палати Србија саопштено је ће од уторка 21. априла 2020. године досадашње мере заштите од вируса ковид 19 бити ублажене.

Полицијски час од сутра почиње у 18 часова. Грађани старији од 65 година, којима је до сада било забрањено кретање да би се сачувало њихово здравље, моћи ће да излазе у шетњу три пута недељно - уторком, петком и недељом од 18 до 01 час, али најдуже пола сата у том периоду и најдаље 600 метара од својих домова.

Од уторка запослени у сектору услуга, али не свих, могу да почну да раде. На радна места могу да се врате аутомеханичари, вукланизери, обућари, кројачи као и они који се баве хемијским чишћењем, обуком возача.... Са радом могу да почну и трговци, али не и они у тржним центрима јер се у тим објектима окупља много људи.

За сада не могу да раде ни они који се баве услугама којие захтевају блиски физички контакт а то су фризери, козметичари... Исто важи и за теретане и фитнес.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE