Image
Аутор: Natalija

ЗАКЉУЧЦИ СЕДНИЦЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Apr-22-2020  |  Епидемија

Thumbnail 1

 

     

 

 

Отвара се зелена пијаца,трговци и занатлије отварају своје радње

Данас је одржана девета ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације на којој су донети следећи закључци:

-Налаже се ЈКП ,,Расина” Брус да уз предузимање свих мера заштите против ширења вируса COVID-19 изврши отварање Зелене пијаце у Брусу, уз предходну дезинфекцију свих површина. Пијаца ће радити од 07:00 до 15:00 часова.
Забрањује се улаз на Зелену пијацу моторним и теретним возилима. Улаз за грађане биће из улице Мике Ђорђевића, а излаз на Ослободилачку улицу.
-Налаже се Комуналној инспекцији општине Брус да у сарадњи са другим службама врши контролу свих мера заштите у објектима на отвореном и затвореном простору који су почели са радом.
-Радници Центра за социјални рад општине Брус- Дом за стара лица, који тренутно нису радно ангажовани у обавези су да се придржавају социјалне дистанце уз предузимање свих заштитних мера у циљу смањења ризика од ширења вируса COVID-19 због предстојећег радног ангажовања.
-Дозвољава се рад послодавцима из области пружања услуга (аутомеханичарске и вулканизерске радње, обућари, кројачи, школа за обуку возача и др.) , послодавцима из области трговине на мало. Рад се може обављати искључиво уз поштовање свих мера заштите и коришћење средстава за дезинфекцију и заштитних средстава- маски и рукавица.
-До даљњег није дозвољен рад објектима чији рад подразумева окупљање великог броја људи, као и делатност која подразумева близак физички контакт.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE