Image
Аутор: Natalija

НЕЗАПАМЋЕНО НЕВРЕМЕ У БРУСУ

May-20-2020  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Незапамћено невреме у Брусу и околини.

 

Само је десет минута било потребно да у јаком невремену са градом, које је синоћ захватило  део бруске општине, буду уништени сви усеви и  нанета огромна материјална штета.

Велика количина падавина праћена градом величине ораха сручила  се на део Криве Реке, Осредака, Милентије , Рибара, Кобиља, Бруса , Ботуње и Врбнице , најпре  у 17.40 што је била само увертира за оно што ће уследити сат времена касније.

Провала облака, јак олујни ветар и град какав не памте ни најстарији житељи бруске општине, нешто пре 19 часова, нанели су, како сада ствари стоје, ненадокнадиве губитке пољопривреди, однели путеве и кровове, оштетили аутомобиле, а праве размере јучерашњег ужаса који је  задесио Брусјане биће познате тек након  изласка стручне комисије и процене штете.

Житељи бруске општине који су још увек сређивали своје утиске и препричавали петак, 15.мај када је јак олујни ветар обарао стабла на електричне водове изазвавши  серију пожара у којима је изгорело на десетине хектара шуме, сада се ,после јучерашњег ужаса прибојавају оног што би могло вечерас да уследи будући да је РХМЗ за данас поподне и вечерас  најавио језиво невреме у брдско-планинским крајевима.

Једно је сигурно пољопривредни произвођачи  у деловима општине кроз које је невреме већ протутњало немају разлога за бригу ,јер  више  немају шта да изгубе.

Како сазнајемо од заменице председника Општине Брус Јасмине Савић  мештани поменутих села од  јутрос пријављују штету , формиране су комисије које ће обићи терен и проценити штету  на основу чега ће републичкој Влади бити упућен захтев за помоћ у отклањању последица временских непогода.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE