Image
Аутор: Natalija

МАГИЈА ЈЕ У РУКАМА НАСТАВНИКА

May-27-2020  |  Образовање

Thumbnail 1

 

     

 

Подржимо бруске просветне раднике.

Марија Милићевић, наставник математике у  ОШ ''Први мај ''Влајковци , учитељица Тијана Милисављевић ,учитељица у Грашевцима, ОШ ''Први мај'' Влајковци и Марија Ђенадић Торбица, наставник енглеског језика у ОШ ''Јован Јовановић Змај''Брус, својим примерима наставе на даљину узеле су учешће на Конкурсу ''Магија је у рукама наставника'' који су уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) расписали НАЛЕД и Организација за развој каријере и омладинског предузетништва „Connecting“ у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Заводом за унапређење образовања и васпитања и Републичким секретаријатом за јавне политике.

Пандемија корона вирус је преко ноћи образовни систем из учионица преселила у е –простор. Наставници који сматрају да су својом креативношћу и иновативношћу успешно одговорили на изазов, имају прилику да се до краја маја пријаве на конкурс за избор најбољег примера наставе на даљину.

Критеријуми за избор најбољих су иновативност у методичком приступу, прилагођеност узрасту ученика и интерактивност приступа.Конкурс је отворен за наставнике и стручне сараднике у државним и приватним основним и средњим школама.

Стручни жири  ће изабрати најмање три најбоља примера наставе на даљину који ће бити награђени на основу унапред дефинисаних критеријума, уз могућност додељивања и додатних признања.

Посебна награда публике биће додељена на основу онлајн гласања публике на страници  www.jpd.rs/online-nastava.

Награда за првопласираног је учешће на студијском путовању у Финску/Естонију и лаптоп, док остале награде укључују лаптоп, таблет, паметни телефон и ваучере за куповину е-књига код издавача Лагуна/Делфи. Сви истакнути примери биће уврштени у јединствену јавну базу најболјих пракси наставе на даљину.

Гласање на страници www.jpd.rs/online-nastava уз пријаву путем Гугл налога и задржавање анонимности  је отворено до 7.јуна 2020. године.Појединац може подржати  више различитих  примера и поделити укупно 10 гласова, при чему један пример наставе на даљину може добити највише три ваша гласа.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE