Image
Аутор: Natalija

У ПОСЛЕДЊА ТРИ ДАНА 8 НОВООБОЛЕЛИХ

Jun-26-2020  |  Епидемија

Thumbnail 1

 

     

 

 

Тестирање код  9 особа указало на прележалу инфекцију.

 

У последња три дана на подручју бруске општине потврђена су укупно 8 случаја заразе корона вирусом.

Према подацима која су објављени током јучерашњег дана кроз ковид амбуланту ДЗ Брус   прошло је 23 лица од којих је узето 6 бриса и 8 узорака за серолошко тестирање које је присуство вируса потврдило у једном случају а код три пацијента утврђена су антитела што указује на прележану инфекцију.

Код  два пацијента са вирусном упалом плућа која су  упућена  на даље лечење на Инфективно одељење Опште болнице Крушевац такође је утврђено присуство вируса.

Закључно са јучерашњим даном у изолацији, под полицијским надзором се налази 139 лица.

Дан раније ,24.јуна , 42  пацијента је затражило медицинску помоћ у ковид амбуланти.Код 16 је урађен серолошки тест који је потврдио присуство короне у три случаја док је 4 лица било са прележаном инфекцијом.Резултати за 4 узета узорка бриса се очекују.

Према последњем извештају  ОпШВС  у протекла 24 часа кроз Ковид амбуланту прошло 26 пацијента од којих је код двоје тестирање показало активну а код два лица прележалу инфекцију.

 

 

САОПШТЕЊЕ 24.06.2020 године

 

Према достављеном извештају, до 14:00 часова 24.06.2020 године, у Ковид амбуланту ДЗ Брус се јавило укупно 42 пацијента са респираторним тегобама. Узета су 4 бриса за PCR тестирање. Узето је 16 серолошких тестова, од којих код 3 лица резултат показује присуство вируса,  а код 4 лица резултат показује прележану инфекцију .

На Инфективно одељење Опште болнице Крушевац у току дана упућено је 1 лице код кога је 23.06.2020 серолошким тестом потврђено присуство вируса.

Према добијеним информацијама од епидемиолога ЗЗЈЗ Крушевац, на територији општине Брус потврђено је присуство вируса COVID-19 код 1 лица које се налази и тестирано је на Инфективном одељењу Опште болнице Крушевац.

На данашњи дан, у кућној изолацији имамо укупно 137 лица, и они су под полицијским надзором.

 
 

САОПШТЕЊЕ 25.06.2020 године

 

Према достављеном извештају, до 14:00 часова 25.06.2020 године, у Ковид амбуланту ДЗ Брус се јавило укупно 23 пацијента са респираторним тегобама. Узетo je 6 брисева за PCR тестирање. Узето је 8 серолошких тестова, од којих код 1 лица резултат показује присуство вируса,  а код 3 лица резултат показује прележану инфекцију .

На Инфективно одељење Опште болнице Крушевац у току дана упућена су 2 лица са знацима вирусне упале плућа. Резултати тестова за троје лица која су тестирана 23.06.2020 године су позитивна, и потврђују присуство вируса.

 Према добијеним информацијама од епидемиолога ЗЗЈЗ Крушевац, на територији општине Брус потврђено је присуство вируса COVID-19 код 1 лица које је самоиницијативно обавило тестирање ван Ковид амбуланте Брус.

На данашњи дан, у кућној изолацији имамо укупно 139 лица, и они су под полицијским надзором.

 
 

САОПШТЕЊЕ 26.06.2020 године

 

Према достављеном извештају, до 14:00 часова 26.06.2020 године, у Ковид амбуланту ДЗ Брус се јавило укупно 26 пацијента са респираторним тегобама. Узето је 15 серолошких тестова, од којих код 2 лица резултат показује присуство вируса,  а код 2 лица резултат показује прележану инфекцију .

На Инфективно одељење Опште болнице Крушевац у току дана упућена су 2 лица са знацима вирусне упале плућа. Резултати PCR тестова за лица која су тестирана 24.06.2020 године се очекују.

 На данашњи дан, у кућној изолацији имамо укупно 129 лица, и они су под полицијским надзором.

Апелујемо на грађане да се СТРОГО придржавају прописаних мера, инструкција и препорука, а све у циљу спречавања ширења и сузбијања заразне болести COVID-19. Нарочито се истиче потреба друштвене одговорности сваког појединца и лично поштовање свих мера превенција.

 

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE