Image
Аутор: Natalija

16 СНС ОДБОРНИКА У ЛОКАЛНОМ ПАРЛАМЕНТУ

Jun-29-2020  |  Политика

Thumbnail 1

 

     

 

 

Од 29 одборничких места СНС-у 16.

После одржаних поновљених локалних избора  , који су  због уочених неправилности 21.јуна, на бирачком месту бр.1 Блажево одржани јуче , Општинска изборна комисија је ,на синоћној седници, утврдила резултате избора за одборнике СО Брус.

Од 13.498 грађана са правом гласа на биралишта је изашло 9.222 ,односно 68,32 одсто. Од 8.891 важећег листића  на 4.565 заокружен је био број један испред листе Александар Вучић –За нашу децу, изборна листа бр.2 Ивица Дачић-Социјалистичка партија  Србије –Јединствена Србија-Драган Марковић Палма освојила је 867 гласова. За листу ГГ''За модеран Брус –Милутин Јеличић Јутка'' определило се 2.146 грађана док је Партија уједињених пензионера Србије имала 556 . ГГ ''За Брус ,др Драгутин Радосављевић Дута'' је подржало 757 грађана.

На основу резултата гласања познат је и састав локалног парламента у наредном мандатном периоду. Од 29 одборничких места , сразмерно броју освојених гласова,16 је припало СНС, са седам одборника биће заступљена ГГ За модеран Брус –Милутин Јеличић Јутка, три места су припала коалицији СПС-ЈС , два ГГ За Брус. Драгутин Радосављевић Дута док ће у наредном периоду у раду СО Брус са једним одборником  учествовати  ПУПС.

На основу Закона о локалним изборима  конститутивну седницу СО   сазива председник скупштине из претходног сазива  у року од 15 дана од дана објављивања резултата избора.

Конститутивном седницом председава најстарији одборник, који је овлашћен да сазове конститутивну седницу у случају да то у законском року не учини председник скупштине у претходном сазиву.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE