Image
Аутор: Natalija

ЂОРЂЕ ТОМИЋ УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ

Jun-30-2020  |  Образовање

Thumbnail 1

 

     

 

 

''Ја ћу се потрудити  да и у будућности будем  понос свих вас''

За ученика генерације у ОШ ''Јован Јовановић Змај'' за протеклу школску годину једногласном одлуком натавничког већа  ове образовне установе проглашен је Ђорђе Томић .

Као ученик другог разреда  скренуо је пажњу на себе  освојањем првог  места  на републичком такмичењу из математике ''Мислиша''.Од тада ,па све до данас  Ђорђе ниже награду за наградом. У трећем и четвртом разреду само је потврдио своју неприкосновеност из математике на републичком нивоу освојивши прва места на Мислиши и Математичком турниру основних школа.

Пети разред завршава на другом месту на Математичком турниру основних школа и  са трећом наградом на републичком нивоу такмичења младих математичара Кенгур.

Као одличан математичар, Ђорђе проблема није имао  ни на такмичењима из физике , са којима   почиње у шестом разреду.Максималан број бодова и прво место у Републици нису били изненађење. Овој награди  придружио  је и прву награду са Мислише, сребрне  медаље са  Државног такмичења  из математике и Математичког турнира као и трећу награду са финалног такмичења Кенгур без граница.

 Седми разред  је Ђорђу Томићу донео нова признања и награде.Из физике је поновио успех из шестог разреда а бриљирао је и на такмичењима из математике где је, са максималним бројем бодова, прву награду освојио на  Државном такмичењу  а са сребром на грудима вратио се са финалних такмичења Кенгур без граница и Математичког турнира основних школа.

За постигнуте изванредне резултате  СО Брус је  поводом Дана општине  2018. године Ђорђу доделила Захвалницу   а годину дана касније и највише општинско признање Плакету СО Брус.

Ђорђе је и  као ученик осмог разреда , од самог почетка  школске године кренуо  са успесима и не сумњамо да би  и ову школску годину завршио са највишим одличјима са републичких такмичења из физике, математике и Мислише,на која се пласирао, али га је у томе омела епидемиолошка ситуација која је спречила њихово одржавање.

Корона је  ове године спречила  и традиционалну свечаност доделе сведочанстава, Вукових диплома и проглашење Ђака генерације у ОШ ''Јован Јовановић Змај'' , али не и Ђорђа да припреми говор којим би се у својству најбољег у генерацији обратио својим друговима и наставницима.

''Бити ђак генерације за мене је свакако част а истовремено и обавеза да у даљем школовању оправдам ова одликовања,'' стоји на почетку говора Ђака генерације,''Пут до овог признања је овековечен многим такмичарским победама од којих су ми три најдраже:

-Максималан број бодова на републичком такмичењу Мислиша у другом разреду

- Сто бодова на Државном такмичењу из физике у шестом разреду

-Сто бодова на државном такмичењу из математике у седмом разреду.''

Највећу захвалност за све постигнуте резултате Ђорђе осећа према учитељици Слађанки Михаиловић која му је, како каже, ''усадила љубав према математици'', разредном старешини и наставнику физике Верољубу Милутиновићу који му је од почетка приближио физику и показао лакоћу решавања  и најтежих задатака, наставнику математике Влади  Јеличићу који му је уливао самопоуздање и ширио позитивну енергију тако да на такмичењима  није било треме, директорици Милијани Тодоровић за организацију путовања , својој породици која му је највећа подршка али и  другарицама и друговима који су га увек са радошћу и најлепшим честиткама дочекивали приликом повратка са такмичења.

''Свима из моје генерације желим да  у наставку школовања остваре све жеље и корачају путевима  успеха, увек чврсто верујући у своје снове.

Ја ћу се свакако потрудити  да и у будућности , у Математичкој гимназији, будем понос свих вас,''стоји на крају говора Ђорђа Томића који ће се на јесен у  Математичкој гимназији у Београду придружити  Мелани Вилер , Ђаку генерације ове школе 2018.године.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE