Image
Аутор: Natalija

ЗА ДВА ДАНА УЗОРКОВАНО 12 ПАЦИЈЕНАТА

Jul-21-2020  |  Епидемија

Thumbnail 1

 

     

 

 

Кроз Ковид амбуланту прошло 64 лица.

Према подацима ОпШВС за последњих 48 часова кроз Ковид амбуланту је прошло 64 особе од којих је узето 12 брисева за  PCR тестирање.

У овом периоду стигао је и један позитиван резултат за пацијента који је узоркован 6.јула.

Са знацима вирусне упале плућа на Инфективно одељење Опште болнице Крушевац  на лечење је упућено 4 пацијента.

У изолацији се налази 30 лица.

 

САОПШТЕЊЕ 21.07.2020 године

Према достављеном извештају, од 14:00 часова 20.07.2020 до 14:00 часова 21.07.2020 године, у Ковид амбуланту ДЗ Брус се јавило укупно 32  пацијента са респираторним тегобама. Узето је 6 брисева за PCR тестирање.

Резултати тестирања од предходних дана се очекују. У наведеном периоду није било упућивања пацијената на Инфективно одељење Опште болнице Крушевац.

Предходних дана је било застоја у обради узоркованих брисева, при добијању резултата истих од стране ЗЗЈЗ Крушевац и Ковид амбуланте ДЗ Брус, резултати ће бити објављени и транспарентни.

На данашњи дан, у кућној изолацији имамо укупно 30 лица, и они су под полицијским надзором.

 

САОПШТЕЊЕ 20.07.2020 године

Према достављеном извештају  до 14:00 часова 20.07.2020 у Ковид амбуланту ДЗ Брус се јавило укупно 32 пацијента са респираторним тегобама. Узето је 6 брисева за PCR тестирање.

Према достављеним резулатима тестирања од предходних дана, на територији општине Брус потврђено је присуство вируса COVID-19 код једног лица ком је узоркован брис за PCR тестирање 06.07.2020 године у Ковид амбуланти ДЗ Брус.  

На Инфективно одељење Опште болнице Крушевац у наведеном периоду упућено је четворо пацијената са знацима вирусне упале плућа.

Предходних дана је било застоја у обради узоркованих брисева, при добијању резултата истих од стране ЗЗЈЗ Крушевац и Ковид амбуланте ДЗ Брус, резултати ће бити објављени и транспарентни.

На данашњи дан, у кућној изолацији имамо укупно 33 лица, и они су под полицијским надзором.

Општински штаб за ванредне ситуације Брус апелује на чланове породица лица која су тестирана PCR тестом, да остану код куће до добијања резултата тестираног лица, како би се спречило даље ширење вируса у популацији и стабилизовала епидемиолошка ситуација на територији општине Брус .

Апелујемо на грађане да се СТРОГО придржавају прописаних мера, инструкција и препорука, а све у циљу спречавања ширења и сузбијања заразне болести COVID-19. Нарочито се истиче потреба друштвене одговорности сваког појединца и лично поштовање свих мера превенција.

 

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE