Image
Аутор: Natalija

ЈЕЊАВА ЛИ ЕПИДЕМИЈА У БРУСУ ?

Jul-27-2020  |  Епидемија

Thumbnail 1

 

     

 

 

Смањен број пацијената са респираторним тегобама.

Подаци Општинског штаба за ванредне ситуације већ неколико дана уназад показују да се здравственим радницима  у Ковид амбуланти бруског Дома здравља за помоћ обраћа  мањи број суграђана у односу на претходни период , што би могло да значи да је епидемија у Брусу достигла свој максимум и да  полако јењава.

За разлику од првих дана проглашења ванредне ситуације ,7.јула,  када се број пацијената са респираторним тегобама ,који су  пролазили кроз Ковид амбуланту, кретао око 70-72 , наредне седмице, од 13. до 17.јула помоћ је дневно тражило од 55 до 43 суграђана , да би се у периоду  од 20. до 24.јула број особа са реапираторним тегобама кретао од  37 до 27 за 24 часа.

Од  понедељка 6. до недеље,26.јула, кроз  Ковид амбуланту је прошло 859 лица, од којих је 97 узорковано за PCR тестирање. На инфективно одељење Опште болнице Крушевац , са симптомима  вирусне упале плућа упућено је 72 пацијента а присуство корона вируса је, према до сада пристиглим резултатима,  потврђено код  29 пацијената.

Од појаве епидемије укупно 98 особа.

 У поменутом периоду, пристигли резултати PCR тестирања за 16 особа били су  негативни.

Статистика показује да се епидемија у Брусу ,у извесној мери, смирује  али  не  и да нестаје, а здравствени радници  посебно наглашавају , да  од нас и нашег  одговорног  понашања  зависи да ли  ћемо   прописане  мере  заштите поштовати  и да ли ће оне и даље давати резултате.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE