Image
Аутор: Natalija

44 ЛИЦА СА ТЕГОБАМА, 4 НОВОЗАРАЖЕНА

Jul-27-2020  |  Епидемија

Thumbnail 1

 

     

 

 

Од појаве короне у Брусу 102 заражена лица,

 

САОПШТЕЊЕ 27.07.2020 године

 

Према достављеном  извештају  до 14:00 часова  27.07.2020 године, у Ковид  амбуланту ДЗ Брус се  јавило укупно 44  пацијента са респираторним тегобама. Узето је 8 брисева за PCR тестирање. 

У наведеном периоду један пацијент је упућен на Инфективно одељење Опште  болнице  Крушевац.

Према достављеним резулатима тестирања од предходних дана, на територији општине Брус потврђено је присуство вируса COVID-19 код четворо лица којима је узоркован брис за PCR тестирање 24.07.2020 године у Ковид амбуланти ДЗ Брус.

Према добијеним информацијама од епидемиолога ЗЗЈЗ Крушевац, са територије општине Брус, од почетка епидемије до данас, потврђено је присуство вируса COVID-19 код 102 лица. 

Предходних дана је било застоја у обради узоркованих брисева, при добијању резултата истих од стране ЗЗЈЗ Крушевац и Ковид амбуланте ДЗ Брус, резултати ће бити објављени и транспарентни.

На данашњи дан, у кућној изолацији имамо укупно 58 лица, и они су под полицијским надзором.

Општински штаб за ванредне ситуације Брус апелује на чланове породица лица која су тестирана PCR тестом, да остану код куће до добијања резултата тестираног лица, како би се спречило даље ширење вируса у популацији и стабилизовала епидемиолошка ситуација на територији општине Брус .

Апелујемо на грађане да се СТРОГО придржавају прописаних мера, инструкција и препорука, а све у циљу спречавања ширења и сузбијања заразне болести COVID-19. Нарочито се истиче потреба друштвене одговорности сваког појединца и лично поштовање свих мера превенција.

 

КОМАНДАНТ ОпШВС

 Саша Милошевић

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE