Image
Аутор: Natalija

БЕЗ НОВИХ ПОТВРЂЕНИХ СЛУЧАЈЕВА КОРОНЕ

Jul-29-2020  |  Епидемија

Thumbnail 1

 

     

 

 

Помоћ затражило 35 пацијената

САОПШТЕЊЕ 29.07.2020 године

 

Према достављеном извештају од 14:00 часова 28.07.2020 године до 14:00 часова 29.07.2020 године, у Ковид амбуланту ДЗ Брус се јавило укупно 35  пацијената са респираторним тегобама. Узето је 8 брисева за PCR тестирање. 

У наведеном периоду није било упућивања пацијената  на Инфективно одељење Опште  болнице  Крушевац.

Резултати тестирања седморо лица којима је узоркован брис за  PCR тестирање 27.07.2020 године су негативни.

Према добијеним информацијама од епидемиолога ЗЗЈЗ Крушевац и Ковид амбуланте ДЗ Брус, са територије општине Брус, од почетка епидемије до данас, потврђено је присуство вируса COVID-19 код 102 лица. 

Предходних дана је било застоја у обради узоркованих брисева, при добијању резултата истих од стране ЗЗЈЗ Крушевац и Ковид амбуланте ДЗ Брус, резултати ће бити објављени и транспарентни.

На данашњи дан, у кућној изолацији имамо укупно 56 лица, и они су под полицијским надзором.

Општински штаб за ванредне ситуације Брус апелује на чланове породица лица која су тестирана PCR тестом, да остану код куће до добијања резултата тестираног лица, како би се спречило даље ширење вируса у популацији и стабилизовала епидемиолошка ситуација на територији општине Брус .

Апелујемо на грађане да се СТРОГО придржавају прописаних мера, инструкција и препорука, а све у циљу спречавања ширења и сузбијања заразне болести COVID-19. Нарочито се истиче потреба друштвене одговорности сваког појединца и лично поштовање свих мера превенција.

 

КОМАНДАНТ ОпШВС

Саша Милошевић

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE