Image
Аутор: Natalija

ДАНАС ПРИЈЕМ УЧЕНИКА ПРВОГ И ПЕТОГ РАЗРЕДА

Aug-31-2020  |  Образовање

Thumbnail 1

 

     

 

 

Настава  по групама.

 

У ОШ ''Јован Јовановић Змај'' данас је пријем ученика првог и петог разреда.Прва група првака у школске клупе ће сести у 13.00 часова . По завршеном првом тридесетоминутном часу , у школу ће у 13.45 поћи и друга група првака. У матичну школу у Брусу и подручна одељења ове школске године у први разред полази 90 ученика од чега,76 у Брусу и 14 на терену.

 Новина је да ће школа  у Врбници ове године поново почети са радом,  док у Батоту нема ученика у петом разреду.

У складу са актуелном ситуацијом, на основу препорука  ресорног министарства, настава за ученике нижих разреда почиње у 12.00 часова. Прва група ученика има четири,  а друга,која долази од 15.00 часова , три часа. Током паузе  у настави прве и друге групе ученика врши се дезинфекција учионица, тоалета и холова.  За време петоминутног  малог одмора, ученици излазе само до тоалета .Велики одмор траје 20 минута, а ученици ће ужину доносити од куће.

Када је реч о вишим разредима основне школе, одељења су подељена у А и Б групе које иду сваки други дан у школу.Група која не иде у школу прати наставу на РТС платформи и онлајн ,а наредног дана и у школи.Група која је једне седмице наставу похађала  у понедељак,среду и петак,наредне недеље у школу иде у уторак и четвртак.

Због малог броја ученика по разредима, настава ће се у подручним одељењима, уз придржавање свих прописаних мера заштите, одвијати нормално , без дељења ученика у групе.

ОШ ''Јован Јовановић Змај'' школске 2020/21 године има укупно 50 одељења.У матичној школи у Брусу  11 одељења од првог до четвртог и 13 одељења од петог до осмог разреда.У подручним школама  16 је одељења од првог до четвртог и 10 одељења од петог до осмог разреда.

Настава у свим школама почиње сутра ,осим у Лепенцу где су у току  радови на санацији објекта, због чега ће ученици у школу кренути у среду.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE