Image
Аутор: Natalija

ОДРЖАН 4.БРУСКИ МАРШ

Oct-12-2020  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Учесници се поклонили сенима  жртава октобарског покоља у Кривој Реци.

Меморијална шетња Брус – Крива Река под називом ''Бруски марш'' одржана је у суботу ,четврту годину заредом.У знак сећања на жртве погрома који је 12.октобра 1942. године  задесио Криву Реку и њене мештане учешће у Маршу узели су ученици основне и средње школе, поштоваоци српске историје, културе и традиције, представници локалне самоуправе, Полицијске станице а  организатору, Удружењу ''Рајко од Расине'' ,придружила се и екипа Црвеног крста.

Подељени  у  групе, како то налаже епидемиолошка ситуације, учесници  Марша  су и овога пута са успехом препешачили  пут од Бруса преко Велике Грабовнице и Осредака до Криве Реке.

Уз  фрулу, традиционалне звуке  бруског краја , учесници Марша су у раним поподневним часовима стигли на плато испред цркве Светог Петра и Павла која  је 1942.године пуна мештана запаљена.

У својој поздравној речи председница  Општине Валентина Милосављевић је између осталог поручила младим генерацијама  да  само народ који поштује своју прошлост има будућност и позвала их  да  својим примером, попут идејног творца Марша Александра Милутинивића, дају  свој  доприност неговању српске традиције, културе и историје .

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE