Image
Аутор: Natalija

УПОЗОРЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Jul-27-2021  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Изричито забрањено паљење стрњишта и отпада.

 

 

У складу са упозорењем Републичког хидрометеоролошког завода да се до 29.јула очекује пораст дневне темперастуре до 39 степени, Општински штаб за ванредне ситуације обавестио је јавност да је позвао ЈКП Расину, Дом здравља, Центар за социјални рад, Црвени крст и Шумску управу да предузму превентивне мере из своје надлежности ради смањења ризика могућих последица високе температуре по становништво и материјална добра.

 

У обавештењу за јавност се, између осталог, наводи:

''Препоручује се становништву да у периоду од 11.00 до 17.00 часова, током дана, избегавају излазак вани без преке потребе, а у случају потребе изласка обавезно да понесу флашицу воде,старијим становницима се препоручује да по могућству не излазе сами већ у пратњи млађе особе и да се што краће задржавају на сунцу.

Свим грађанима упућује се упозорење на опасност од пожара за време високих температура, посебно пољопривредницима који обављају жетву,косидбу и друге послове да буду опрезни у раду како не би изазивали пожаре и нанели штету себи и широј заједници.

Изричито је забрањено и кривичним законом кажњиво, палити стрњишта после жетве, разни отпад било које врсте и изазивати пожар на отвореном било где.''

 

 

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE