Image
Аутор: Natalija

ОДРЖАНА 12.СЕДНИЦА СО БРУС

Sep-15-2021  |  Политика

Thumbnail 1

 

     

 

 

Раде Недељковић в.д. директора ЈКП Расина.

 

 

Данас поподне одржана је 12.седница СО Брус са дневним редом  првобитно формулисаним у 24 тачке, који је на предлог Општинског Већа, Средње школе и одборника Драгутина Радосављевића и Небојше Јовановића, проширен још трима.

То, међутим, није спречило одборнике, да у рекордно кратком временском периоду, од око 45 минута, подрже предлоге одлука и заврше 12.скупштинско заседање.

У радном делу седнице одборници су без дискусије подржали Извештај о извршењу буџета за првих шест месеци у износу од 43,72 одсто, повећање износа средстава за набавку уџбеника за ученике првог разреда основне школе допуњеног износом за куповину  уџбеника из веронауке,  као и све наредне тачке које су се односиле на усклађивање финансијских планова корисника буџета са извршеним другим ребалансом.

У завршници заседања одборници су обавештени да, због истека времена на које је именован,  Милану Марјановићу престаје дужност   в. д. директора ЈКП Расина и подржали предлог   да ову функцију,  до  именовања директора по спроведеном конкурсу, а најдуже  годину дана, обавља Раде Недељковић,дипл.инж.прераде дрвета , радник овог предузећа.

На челу ТОО Брус није дошло до промене, па ће вршилац  дужности  директора и у наредном периоду бити дипломирани правник Јелена Радуловић.

После корекције у чланству   управних одбора ТОО и Центра за социјални рад , приступило се гласању по допуни дневног реда.

На предлог Општинског већа измењена је Одлука о социјалној заштити општине Брус тако да ће за  накнаду трошкова за поступак вантелесне оплодње убудуће бити довољно  да бар један од  супружника  или  ванбрачних  партнера  има пребивалиште, односно боравиште на територији општине Брус.

На захтев Средње школе   Скупштина је прихватила плаћање превоза ученицима првог разреда чије је место пребивалишта  удаљено више од  5км од школе и то према важећем ценовнику  АД '' Југопревоз'' Крушевац који је на основу јавног конкурса изабран за обављање линијског превозника на територији бруске општине.

Поред тога, на предлог одборника  Драгутина Радосављевића и Небојше Јовановића, одборници су се одрекли дела накнада за учешће у раду данашње седнице, у износу од  по 1.000,00 динара,  што ће као помоћ бити уплаћено  вишечланој породици Живковић из  Златара.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE