Image
Аутор: Natalija

ЛУКИ МИЛАНОВИЋУ ДВЕ ВИДОВДАНСКЕ НАГРАДЕ

Jul-01-2020  |  Култура

Thumbnail 1

 

     

 

 

Двострука победа на међунарим такмичењима младих музичара.

 

О Луки Милановићу, ученику седмог разреда Основне школе ''Јован Јовановић Змај'' портал  stvarnostonline је писао   у марту месецу када је овај ученик трећег разреда ниже музичке школе ''Стеван Христић'' у Крушевцу  освојио треће место на међународном такмичењу младих кларинетиста      '' Даворин Јенко'' у Београду.

Овај млади надарен Брусјанин почетком јуна месеца је узео учешће на још једном међународном такмичењу, али овога пута из теорије музике где је ,са максималним бројем бодова, освојио прво место. Два признања са међународних такмичења младих музичара била су довољан разлог да Град Крушевац , поводом  Видовдана, Луки додели две видовданске награде.

Само дан касније, 27.јуна ,Лука је узео учешће и на такмичењу двојничара и старих инструменталиста у Ивањици где је представивши се са фрулом и окарином , у категорији младих извођача старих инструмената , освојио прво место.

Поред инструменталних активности на фрули, окарини и кларинету, Милановић се из хобија бави музичким дизајном , обрађује разне музичке жанрове – поп, етно,фолк, а  недавно је снимио и видео спот компоѕиције за кларинет  Capriccio n °1 od Ante Grgina, који је објављен на Лукином јутјуб каналу https://www.youtube.com/channel/UC1dd9jnr07I6285YIsf0u0Q.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE