Image
Аутор: Natalija

ДОМУ ЗДРАВЉА НОВИ РЕНДГЕН ОД МИНИСТАРСТВА ПРАВДЕ

Oct-20-2020  |  Здравље

Thumbnail 1

 

     

 

 

Дигитални рендген вредан преко 10 милиона динара.

 

У Дом здравља стигао је нови дигитални рендген апарат за који је бруска медицинска установа аплицирала по конкурсу Министарсва правде за расподелу овогодишњих средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења – опортунитета.

 Министарство је за ову намену  определило 500 милиона динара а пројекат бруског ДЗ, вредан преко 10 милиона динара, један  је од 130 од јавног значаја који су подржани на овај начин.

Највише средстава,од планираних, издвојено је за област здравства – 236.891.692 динара, што је скоро половина укупног износа.

Савремени рендген апарат унапредиће рад радиолошке службе ДЗ Брус и повећати квалитет услуга здравствене заштите,смањити трошкове,повећати безбедност рада здравствених радника и моменталном доступношћу снимка те разменом медицинских информација омогућити бржу и ефикаснију дијагностику.

У наредном периоду предстоји демонтажа постојећег аналогног апарата и стварање техничких могућности за постављање и почетак рада новог , дигиталног, рендгена који спада у ред најсавременијих.

.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE