Image
Аутор: Natalija

ЗЛОУПОТРЕБА СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА

Apr-28-2021  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Одређено задржавање до 48 часова.

 

Бивши председник општине Брус Милутин Јеличић  јуче  приведен заједно са још пет особа  налази се у Крушевцу, а одређено им је задржавање до 48 часова

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције, Вишег јавног тужилаштва у Краљеву у наставку акције борбе против корупције ухапсили су шест особа, док ће против две особе бити поднете кривичне пријаве, наводи се у саопштењу.

Ухаппшени су М. Ј. (1962), М. А. (1987), А. С. (1973), Г. Р. (1965), М. И. (1965) и Д. К. (1979), док ће кривичне пријаве бити поднете против четрдесетседмогодишње и четрдесетчетворогодишње жене.

Сумња се да је Милутин Јеличић Јутка, бивши председник Општине Брус, током 2017. и 2018. године, супротно закону издавао закључке на основу којих су физичка лица могла да поставе привремене објекте и прикључе их у Национални парк „Копаоник“ на постојећу инфраструктурну мрежу, чиме је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја, објашњено је у саопштењу.

М. А., бивше одговорно лице у Општини Брус, се сумњичи да је помогао Јеличићу у доношењу наведених закључака тако што је посредовао код Г. Р. и четрдесетседмогодишње жене, комуналних инспектора, да не изврше инспецијски надзор над привременим објектима који су постављани на територији Националног парка „Копаоник“.

Сумња се да су овим радњама Г. Р. и четрдесетседмогодишња жена извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја, док се М. А. терети за кривично дело трговина утицајем.

Такође, Јеличић и А. С., бивше одговорно лице Општине Брус, су, како се сумња, у корист четрдесетчетврогодишње жене, инвеститора, проследили пријаву за легализацију објекта на Панчићевом врху надлежном министарству са неистинитим садржајем у коме је наведено да је пријаву за легализацију објекта четрдесетчетворогодишња жена послала општини Брус 2014. године, а пријава је поднета током 2018. године.

На овај начин Милутин Јеличић и А. С. су како се сумња извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву.

М. И., запослена у Општини Брус, ухапшена је због постојања основа сумње да је извршила кривично дело фалсификовање службене исправе. Како се сумња, М. И. је у службене исправе унела податке неистините садржине.

М. Ј. се, такође, терети и да је извршио и кривично дело трговина утицајем тако што је својој секретарици, Д. К., рекао да у записник седнице Општинског већа накнадно унесе неистините податке након што је током инспекцијског надзора утврђено да је инвеститор прекорачио површину објекта.

Д. К. је ухапшена због постојања основа сумње да је извршила кривично дело фалсификовање службене исправе.

Против четрдесетседмогодишње жене биће поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја, док ће против четрдесетчетворогодишње жене кривична пријава бити поднета за кривично дело фалсификовање исправе.

Осумњиченима М. Ј., М. А., А. С., Г. Р., М. И. и Д. К. је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

 

Извор: http://www.mup.gov.rs/

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE