Image
Аутор: Natalija

ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ – ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

Apr-28-2021  |  Образовање

Thumbnail 1

 

     

 

 

Најбољи се пласирали на окружно такмичење које се одржава у Александровцу.       

У малој сали Центра за културу данас је одржана општинска смотра рецитатора ''Песниче народа мог'' коју је испред организатора отворио Милета Јеличић.

'' Годишње кроз ову манифестацију прођепреко 20.000 деце. Током постојања ове манифестације деца из Бруса су остварила завидне резултате.Ове године имамо 23  рецитатора у три узраста – млађи, средњи и старији.

Учесници смотре се оцењују по критеријуму стручне комисије – избор песме према полу и узрасту, акцентуација и дикција,остварење мисаоно- емотивног садржаја песме,природност, изражајост и сугестивност,'' рекао је Јеличић и  свим учесницима смотре пожелео успех.

''Рецитовање је уметност говора,пре свега,уметност живог говора. Оно што ми као жири смо посебно обратили пажњу , јесте била изражајност, природност, сугестивност,јасност израза, што су , углавном ,имали сви такмичари, почев од млађих узраста до најстаријих. Жири је имао тешку одлуку. Морам рећи да су наши ученици добро увежбани , ту наравно и трема уради своје, али углавном, види се да воле да читају поезију, да је тумаче у себи јер онда могу на прави начин и да изнесу свој доживљај те песме,'' оценила је члан жирија Јасна Ракићевић .

После саслушана  23 рецитатора узраста од првог разреда основне школе до матураната бруске Гимназије , шири у саставу Сенка Вукајловић, Јасна Ракићевић,Маријана Јовановић, Владица  Ђошић и председник жирија Маја Грујић Ристић  је прогласио победнике овогодишњесмотре.

 

Млађи узраст  :

    1.Хелена Јеличић

    2.Милица Цинцаревић

  1. Вук Младеновић

Средњи узраст :

  1. Катарина Дачковић
  2. Сара Недељковић
  3. Марко Коларевић

Старији узраст :

    1.Невена Недељковић

    2.Емина Миленковић

  1. Милан Чкаутовић

Окружна смотра рецитатора  ''Песниче народа мог'' одржава се у Александровцу 7. маја.

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE