Image
Аутор: Natalija

МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА ДАНАС У БЛАЖЕВУ

May-10-2021  |  Епидемија

Thumbnail 1

 

     

 

 

 

Вакцину примила и председница Општине.

 

У здравственој станици у Блажеву данас је организована масовна имунизација .Учешће у акцији ,поред житеља блажевачког краја који до сада нису примили вакцину, узело је и најуже општинско руководство као и радници Општинске управе.

-Спровођење масовне имунизације на територији општине Брус започето је 20.јануара ове године и до данас је првом дозом ваклцинисано 35 одсто становништва а ревакцинисаних је 28 одсто. На добром смо путу ,али смо још увек испод државног просека . Искористила бих ову прилику да се захвалим свима који су се до сада вакцинисали као и онима који ће то урадити од данас. И сама сам до недавно имала антитела и то је разлог зашто сам уједно и сачекала прву организовану теренску имунизацију која се данас одржава у најудаљенијем бруском селу Блажево.Примила сам Фајзерову вакцину, добро се осећам,'' изјавила је данас председница Општине Валентина Милосављевић у Блажеву.

Поред председнице , у Блажеву су данас вакцину примили и помоћник председнице Иван Ђокић, в.д. директора ТОО Јелена Радуловић, Никола Збиљић из Одсека за друштвене делатности ,  заменик начелника Општинске управе Горан Деспотовић и више радника ОУ Брус..

-Желела бих да поручим свим људима да је вакцинација једини пут да изађемо из пандемије корона вируса, једини начин да одговоримо изазовима попут пандемије, услов за економски опоравак, рад фирми, да привредна активност не заостаје и да вратимо живот онакав какав памтимо пре 2020,'' додала је председница посебно наглашавајући да је у ситуацији у којој се налазимо пуних 15 месеци крајње време да сви будемо одговорни, савесни и солидарни и будемо задовољни што је држава Србија омогућила довољан број вакцина, омогућила да се сви људи вакцинишу и показала на тај начин да је успешна и на том пољу, на чему нам завиде многе друге земље.

У свом обраћању мештанима блажевачког краја Милосављевић је посебно истакла:

'' Председник Србије АВ је додатно мотивисао грађане да се вакцинишу, издвојио је новчану помоћ од 3.000 динара и мислим да сви треба да поздравимо такву идеју, јер се на тај начин захваљује свим људима који брину о здрављу других људи и који су савесни и одговорни, штите себе и своје породице и нашу земљу. Разумем да су наша села здрава за живот. Ми ћемо у среду спровести масовну имунизацију и у Кривој Реци. Разумем да људи сматрају да овде корони нема места. Међутим, то није тако, ви не знате ко долази у село и не смете да излажете свој организам ризику, да ли ће победити у борби са вирусом или ће изгубити битку. Зато вас позивам да у што већем броју изађете на вакцинацију Мислим да од данас треба да убрзамо вакцинацију, како би смо бербу малина, од које живи већина становника на територији наше општине, дочекали безбедно и здраво,'' закључила је председница Општине.

За спровођење данашње акције побринуо се тим задужен за вакцинацију у Дому здравља Брус ,а директор ове здравствене установе је изражавајући задовољство подршком локалне самоуправе и одзивом житеља и овога пута посебно истакла кадровске проблеме који су присутни већ дужи временски период , али да се то никако не одражава на процес имунизације .

-Здравствена станица Блажево 30км удаљена од Бруса. Општина се простире на 605 квадратних километара .Дом здравља Брус све то покрива уз велике напоре и недостатак кадрова. Имунизација је почела 14.јануара, масовна 20 . и одвија се по свим процедурама и протоколима које добијамо од Института за јавно здравље Батут и Министарства здравља. Овде смо врло често, обављамо систематске и гинеколошке прегледе жена .Наши лекари посећују Блажево сходно кадровској обезбеђености . Трудимо се да то буде једном недељно, некада буде у два пута месечно , зависи колико је могуће организовати рад у матичној установи. Желела бих да се захвалим овим људима који су препознали значај струке и који верују да је вакцинација једини прави пут изласка из пандемије ковид 19. Захваљујем се и представницима локалне самоуправе који су данас дошли овде да се вакцинишу,'' завршила је др Павловић.

У здравственој станици у Блажеву данас је дато 88 доза вакцине Синофарм и Фајзер, а председница је за среду , 12.мај, најавила акцију масовне имунизације у Кривој Реци.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE