Image
Аутор: Natalija

БУДИТЕ ДЕО НАШЕ ПОРОДИЦЕ, ПРУЖИТЕ НАМ РУКУ КАДА ЈЕ НАПОТРЕБНИЈЕ

May-28-2021  |  Друштво

Thumbnail 1

 

     

 

 

Обележен јубилеј Савеза МНРО Србије.

У оквиру спровођења кампање ''НИСУ СВИ ИНВАЛИДИТЕТИ ИСТИ'', данас је широм Србије организована акција поделе украсних и употребних предмета и информативних брошура којом Савез удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама Србије обележава 60 година постојања и рада.

На подручју бруске општине ову акцију је спровело Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама ''Пчелица'' однсно корисници Дневног боравка који су данас у главној улици пролазницима делили предмете настале у њиховој креативној радионици .

 

''Циљ, како нашег Савеза, тако и нашег Удружења је да у будућности ојачамо породицу и да заједничким активностима, нашим радом и њиховим трудом, омогућимо им бољу, јачу, сигурнију будућност и да додатно ојачамо све њихове јаке стране , да заједно успемо у томе што радимо.Један вид тога је да преко Савеза јачамо удружења, заједнички се ојачамо да би смо у томе успели. Ми смо отишли један корак даље са нашом услугом дневног боравка где осам сати збрињавамо наше кориснике и на тај начин гледамо да све оно што могу сами , очувамо, а оно што можемо од њихових способности унапредимо за лакше функционисање сваке породице да би родитељи у сваком тренутку могли да се ослоне на нас и ми на њих као једна велика породица, као и све друге породице,'' рекла је секретар Дневног боравка Татјана Миленковић Ђокић са поруком ''Будите део наше породице. Пружите нам руку онда када је то најпотребније''.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE