Image
Аутор: Natalija

ТИХОМИР КАТАНЧЕВИЋ НА РЕПУБЛИЧКОМ ИЗ ХЕМИЈЕ

May-11-2022  |  Образовање

Thumbnail 1

 

     

 

 

Запажен успех бруског средњошколца.

 

 

После трећег места на окружном такмичењу, ученик трећег разреда Средње школе Брус, Тихомир Катанчевић, протеклог викедна је остварио запажен успех на републичком такмичењу из хемије, али недовољно добар за освајање једне од прве три награде.

''Укупно нас је било 47. Заједно су се такмичили трећа и четврта година. Моја очекивања нису била велика зато што сам у осмом разреду, такође, учествовао на републичком такмичењу из хемије и знао сам да је конкуренција изузетно јака,'' сабира утиске Тихомир који је у конкуренцији најбољих хемичара завршних разреда средњих школа Србије био шеснаести.

 

 

 

Професор хемије Драган Миљковић каже да је ове школске године имао само једног ученика на такмичењу, да је интересовање ученика углавном слабо и додаје,''Такмичење се одржавало на Технолошко металуршком факултету у Београду. Првог дана радио се теоријски део , а другог експериментални.На жалост, за тај експериментални део фалио нам је још један поен, али се надам да ће Тихомир следеће године имати више среће.''

Поред тога професор Миљковић наглашава да је овога пута победила Тихомирова упорност, јер је због ученикових здравствених проблема, десетак дана пред одлазак на такмичење,већ размишљао о одустајању.

После овогодишњег 16. места, Тихомир се већ окреће плановима за наредну школску годину и заједно са својим професором ментором верује да ће наредне године постићи већи успех,а на питање новинара где себе види у будућности, каже да с обзиром да је посебно заинтересован за биологију и хемију, природан след догађаја је да по завршеној средњој школи упише Медицински факултет.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE