Image
Аутор: Natalija

АТЛЕТИЧАРИ ОДЛИЧНИ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

May-17-2022  |  Спорт

Thumbnail 1

 

     

 

 

Сара, Сања и Урош- пето, шесто и седмо место

 

 

Сања Ђокић, Сара Обрадовић и Урош Ђорђевић остварили су одличан резултат на републичком такмичењу ученика средњих школа у атлетици.

У скоку у даљ Сања Ђокић је постигла лични рекорд и резултатом 4.57 обезбедила себи високу шесту позицију у изузетно јакој конкуренцији учесника међу којима су многи успешни спортисти и чланови репрезентације.''Било нас је тринаесторо, ја сма била шеста , што је велики успех с обзиром да нисам имала толико времена да тренирам, због припрема за пријемни и других обавеза.Првопласирана девојка, чланица репрезентације је скочила 6,21м, што је одличан резултат и за много већа такмичења од школског. Ја се нисам много припремала, али понела ме атмосфера и оборила сам лични рекорд,''сређује своје утиске Сања која се од шестог разреда основне школе такмичи у овој дисциплини, а од јесени себе види на Полицијској академији.

 

'' У односу на претходне године може се рећи да је ово најјаче такмичење.Било је јако занимљиво и велико оскуство. Мој лични рекорд је 1,60м. На такмичењу сам прескочила испод тога, али задовољна сам,'' каже Сара Обрадовић која је скоком у вис од 1,50м изборила пето место у републици.

 

Поред Саре и Сање, члан екипе Расинског округа на републичком такмичењу ученика средњих школа у атлетици био је и Урош Ђорђевић који је у дисциплини трчања на 400м заузео 7.место.

 

'' Наши ученици су се на самом такмичењу сусрели, буквално са репрезентативцима,где смо одмерили снаге, видели смо где смо, шта смо.Ми смо се припремали кроз часове, кроз секције,али то, наравно, није довољно за неки бољи резултат, јер деца су углавном из клубова где континуирано тренирају током целе године, тако да сам задовољан постигнутим резултатима наших ученика,'' рекао нам је Владимир Кнежевић професор физичке културе који је припремао ученике за такмичење.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE