Image
Аутор: Natalija

СРЕДЊА ШКОЛА - АНАСТАСИЈА МИЛАНОВИЋ ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ

Jun-17-2022  |  Образовање

Thumbnail 1

 

     

 

 

Уручена признања најуспешнијим матурантима.

У холу Средње школе Брус данас су најуспешнијим матурантима додељена признања, а за ђака генерације проглашена је Анастасија Милановић.

У свом поздравном говору директорица Весна Маринковић посебно је нагласила да је ова генерација матураната, и поред тога што је у тешким околностима усвајала знања , развијала вештине , успела да обележи једно време и остане у дивном сећању запослених у овој школи.

''Ове године 96 матураната је у нашој школи , а 95 је успешно положило матурски испит.Хвала вам на свему што сте нам пружили, јер нисте само ви учили од нас, на многоструко различитих начина и ми смо учили од вас.Та размена подршке, искуства, знања, умећа је нешто што ће вам у животу много значити.Значиће вам да једни на друге мислите убудуће и да наставите једни друге да подржавате, да проносите предивно искуство у неким другим срединама где будете боравили не стидећи се свог порекла, зато што сам сигурна да где год да одете ви имате потенцијала и да побеђујете,'' поручила је директорица матурантима који су се данас и званично опростили од средњошколских клупа.

Сагледавајући све постигнуте резултате , наставне и ваннсатавне активности у протеклом четворогодишњем школовању, ласкаву титулу ђака генерације 2021/2022 понела је Анастасија Милановић.

''Данас овде затварамо последњу страницу књиге која се зове средње образовање и крећемо новим путем, путем изазова и препрека, али путем који ће нам омогућити да остваримо све своје снове.За мој успех су великим делом заслућни моји професори, моје колеге а највећим делом моја породица.Зато користим ову прилику да се првенствено захвалим мојој породици јер су били моја водиља и најбољи саговорници на путу свих мојих колебања...Упорност, стрпљење и одрицање су обележили све наше родитеље и зато ван у име свих велико хвала.трудићемо се да успемо у животу јер знамо да ће наш успех бити ваша највећа награда. Драги професори, хвала вам што сте били наше вође. Хвала вам на труду и стрпљењу да нас учините зрелим, паметним и добрим људима...Својој генерацији желим пуно успеха у свим изазовима који нас очекују.Надам се да ће ваши идеали бити истински вредни, а циљеви високо постављени,'' рекла је између осталог у свом обраћању ђак генерације Анастасија Милановић.

Поред титуле ђака генерације, на данашњој свечаности најбољим ученицима су додељене и Вукове дипломе. У генерацији матураната 2021/2022 носиоци највишег признања су Маша Васић, Сара Стојановић, Анђела Аврамовић и Војин Кнежевић.

Испраћајући 60.генерацију матураната, захвалнице су уручене свим ученицима завршних разреда који су у протеклој школској години имали запажен успех на такмичењима и учешће у ваннаставним активностима.

 

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE