Image
Аутор: Natalija

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ПРВАКА

Sep-01-2022  |  Образовање

Thumbnail 1

 

     

 

 

 

У четири матичне школе 104 првака.

 

 

Први пут у школске клупе на подручју бруске општине данас је село 104 ђака првака. Тим поводом у четири централне школе приређен је свечани пријем коме су поред родитеља присуствовали председница Општине Валентина Милосављевић и шеф Одсека за друштвене делатности Никола Збиљић.

 

 

У ОШ ''Бранко Радичевић'' у први разред је кренуло 10 ученика, шесторо их је у ОШ ''Први мај''Влајковци, четворо у ОШ '' Вук Караџић'' Блажево, док је у ОШ 'Јован Јовановић Змај'' у први разред кренуло 84 ученика.На свечаности уприличеној тим поводом директор ове образовне установе Милан Антић првацима је пожелео добородошлицу и пуно успеха током школовања.

У име локалне самоуправе срећан почетак школске године и полазак у први разред ученицима је пожелела председница Општине Валентина Милосављевић која је овом приликом најавила и нову меру популационе политике.

''Поред бесплатних уџбеника који су обезбеђени за све ђаке прваке, од данас уводимо и бесплатну ужину за 700 основаца на територији општине Брус. У ову сврху општина ће предстојећим ребалансом определити 9 милиона динара, а за уџбенике је издвојено 1,1 милиона динара, што значи да сваке године желимо нешто ново за наше школе, образовање, за подршку породицама са децом,''поручила је председница.

Уз програм добродошлице, првацима су, пре првог школског звона и одласка у учионице, уручени бесплатни комплети уџбеника.

 

 

Miletic

 


WEB PREPORUKE